top of page
logo.png

"Grondwerk is een superaanvulling op trainen onder het zadel."

MIEKE RUISAARD:

STEVIGE
ROOTS

Mieke (59) heeft stevige roots in de dressuursport: ze reed grand prix en voor de KNHS was ze vijf jaar bondscoach voor de ponyruiters. Ook runde ze haar eigen pensionstal. Tegenwoordig leidt Mieke jonge paarden op en begeleidt ze getalenteerde combinaties voor de wedstrijdsport.

“Toen ik mijn huidige man leerde kennen, wist hij nog weinig van paarden. Hij wilde meer van paarden en hun gedrag weten en gaf zich op voor de introductiecursus van 2Moons. Ik ging mee en vond de stof zo interessant, dat ik besloot de opleiding zelf ook te gaan volgen.

Ik kende Petra al – ik had haar eens om hulp gevraagd bij een jong paard waarbij ik laadproblemen wilde voorkomen. Petra heeft een uitzonderlijk talent: ze gaat niet alleen deskundig met paarden om, ze kan ook nog eens op een nuchtere en duidelijke manier vertellen wat zij doet. En waarom zij dat doet. En waarom dat werkt voor een paard.”


Interview met Nicolien de Rooij (maart 2018)
 

EYE-OPENERS

VAN 2MOONS

“Weet je wat voor mij echt een eye-opener was? Dat het werken met je paard vanaf de grond een superaanvulling is voor het werken onder het zadel. Wanneer je naast je paard de controle hebt, werkt dat door bij het trainen onder het zadel.

In veel grotere mate dan ik voorheen voor mogelijk hield. Zal ik uitleggen. Een paard dat drammerig naast me naar de paddock liep, wist ik altijd wel met wat trucs bij me te houden. Maar het bleef een drammerig paard. Met grondwerk volgens de methode 2Moons® kan ik het gedrag van een drammerig paard echt veranderen. Ik leer hem gewoon netjes mee te lopen, mij te volgen, zonder gedoe. Die verandering in gedrag werkt overduidelijk door tijdens trainen onder het zadel. Ook daar zal het paard in plaats van zijn zin door te drijven veel meer openstaan voor samenwerking.” 

INTENS &
INTERESSANT

“Mijn man is na twee jaar studeren gestopt; hij heeft het erg druk. Maar hij heeft veel geleerd! Ik studeer dit jaar af. Vooralsnog ben ik niet van plan om fulltime gedragconsulten te gaan geven. Maar ik pas de opgedane kennis en ervaring wel al toe in mijn dagelijkse werk.
Ik heb al een aantal combinaties praktische tips en oefeningen kunnen geven om de communicatie te verbeteren. Met resultaat! Misschien dat ik in de toekomst een combinatie kan maken tussen wat ik nu doe en gedragsconsulten. Ik rijd momenteel nog zo’n vier paarden per dag, maar of dat nog lukt over tien jaar? De tijd zal het leren…. Ik heb ieder geval geen moment spijt gehad van deze intense en interessante opleiding. Ik kan hem iedereen die met paarden omgaat – ongeacht leeftijd of ruiterniveau – van harte aanbevelen.” 
bottom of page