top of page
logo.png

"Deze opleiding is een cadeautje aan mezelf."

WILMA VAN DER REST

KENNIS VERGAREN

Wilma (54) wilde haar kennis over paarden en hun gedrag verdiepen. Daarom begon ze drie jaar geleden aan de opleiding. “Ik heb niet de ambitie om gedragstrainer te worden. De studie volg ik puur voor mijzelf en mijn eigen paarden.”

“Het was een langgekoesterde wens: paarden aan huis houden. Maar toen we eenmaal het perfecte stekje vonden, besefte ik dat ik een enorme verantwoordelijkheid op me  had genomen. Ik wilde daarom mijn kennis verdiepen en schreef me in voor de opleiding - samen met mijn dochter Lynn! Zij wil van paarden haar werk maken, voor mij is dat anders. Ik zie deze opleiding als cadeautje aan mezelf. Daarom doe ik in overleg met Petra ook geen examens. Vooral de praktijkexamens kostten mij veel tijd. En per slot: het diploma is niet mijn doel. Mijn doel is om wat ik leer toe te passen op mijn eigen paarden.”


Interview met Nicolien de Rooij (maart 2018)
 

LEER DENKEN
IN OPLOSSINGEN

“Ik geniet enorm van de opleiding. En van de persoonlijke ontwikkeling die ik doormaak. Ik heb leren omdenken, te denken in oplossingen, te focussen op wat goed gaat.

Men is snel geneigd om de oorzaken voor wat niet goed gaat buiten zichzelf te zoeken. ‘Waarom doet-ie het niet?’ Maar tijdens de opleiding leer je ook naar je eigen gedrag te kijken. Wat zegt je lichaamstaal, beloon je wel op het juiste moment, kun je je verwachtingen loslaten? Ik vind dit zo ontzettend boeiend en leerzaam. Een van mijn paarden sluit zich snel af en ‘ondergaat’ dan alles. Ik weet inmiddels hoe ik met begrip, liefde en respect toch contact met hem kan maken als hij zich afsluit. Dat geeft heel veel voldoening.”

AAN DE SLAG

MET ONS PAARD

“Lynn is zoals gezegd veel ambitieuzer dan ik: zij doet er alles aan om supercijfers te halen voor haar examens. Als ze straks klaar is met de opleiding wil ze echt aan de slag als gedragstrainer.
Trainingen geven aan mensen die op de een of andere manier vastlopen met hun paard. Daarnaast speelt ze met het idee om op ons terrein gastdocenten uit te nodigen voor uiteenlopende clinics. Dat lijkt mij eerlijk gezegd ontzettend leuk! Wij hebben er de ruimte voor, dus waarom niet? Ikzelf kijk vooral uit naar het moment dat ik ons jonge, zelf gefokte paard kan gaan trainen met alles wat ik geleerd heb tijdens de opleiding. Kan niet wachten!”
 
NB. De dochter van Wilma, Lynn van de Rest is inmiddels 2Moons Top Instructeur. Lees           meer over Lynn.
bottom of page