opleiding 2018-11-02T14:13:55+02:00

OPLEIDING GEDRAGSTRAINER

MENS & PAARD

De opleiding van 2Moons is in eerste instantie opgezet om professionele gedragstrainers op te leiden. Geïnteresseerden uit andere beroepsgroepen die hun kennis over trainen en gedrag willen verbreden en studenten die de opleiding willen volgen voor hun eigen paarden- of persoonlijke ontwikkeling zijn uiteraard ook van harte welkom.

LESSTOF & KOSTEN

De opleiding bestaat uit drie niveaus (studiejaren) van 5 modules. Een module bevat 2 tot 5 lesdagen. Je schrijft je in per jaargang. Indien er genoeg ruimte is in de klas is deelname aan losse modules ook mogelijk.

Aangeraden wordt om, voorafgaand aan de opleiding, de theorieavond ‘Paardengedrag En Hoe Daarmee Om Te Gaan’  bij te wonen. Deze avond is een prettige kennismaking met Petra, met de lesstof en met de Methode 2Moons®. Op deze manier begint iedereen, aan de start van de opleiding, met hetzelfde kennisniveau over de Methode 2Moons®.

  • Opleiding paard

DOCENTEN

PETRA VLASBLOM
gedragstrainer, docent & coach
Petra Vlasblom is de oprichtster van 2Moons en directeur van de opleiding. Petra geeft een groot gedeelte van de theoretische- en praktische lesdagen.

Petra is zeer bevlogen in het overdragen van haar kennis en kunde betreffende het motiveren en stimuleren van gewenst gedrag. Daarnaast prikkelt, motiveert en begeleidt ze studenten om gedurende de opleiding meer inzicht te krijgen in hun eigen gedrag. Petra begeleidt studenten zich te ontwikkelen op persoonlijk vlak om ten volle in hun kracht te kunnen staan tijdens het trainen van paarden en het begeleiden van eigenaren. 

DOCENTEN

ING. JIM SCHALEKAMP
coach, management trainer & fotograaf
Jim is opgeleid tot landbouw- en milieukundig ingenieur en werkt sinds 1989 als projectleider en adviseur bij de overheid. Jim heeft zich door studie en praktijkervaring bekwaamd in de disciplines management, fotografie en coaching. Sinds 2013 werken Jim en Petra samen in het bedrijf 2Moons en heeft Jim als hoofdtaken coaching, multimedia en administratie/organisatie.

Jim coacht individuen en groepen. Onderdeel van zijn aanpak is het visualiseren met fotografie. Jim daagt, in zijn werk als coach en projectleider, mensen op een respectvolle manier uit om situaties vanuit andere perspectieven te beschouwen. Er ontstaat ruimte voor een nieuwe zienswijze en begrip. In relatie tot anderen is er dan ruimte voor dialoog, samenwerking en zelfs co-creatie.

DOCENTEN

DRS. ANNIKA TEN NAPEL
holistische dierenarts
Sinds 2006 werk Annika als erkend paardendierenarts bij de Holistische Praktijk voor dieren Den Hoek. Al tijdens haar studie diergeneeskunde in Utrecht was haar interesse breder dan de reguliere geneeskunde. Daarom begon Annika tijdens haar studie aan de 3-jarige opleiding acupunctuur bij de NAAS. Deze opleiding heeft zij in 2006 met succes afgerond. In hetzelfde jaar nam zij ook haar dierenartsdiploma in ontvangst en kon ze aan de slag bij Den Hoek.

Onder het motto: een mens is nooit uitgeleerd, blijft Annika opleidingen en nascholingen volgen in haar vakgebied: paardengeneeskunde, acupunctuur, chiropractie, homeopathie en fytotherapie. Voor het werken met de lecherantenne en de biosensor heeft zij intern opleidingen gevolgd.

DOCENTEN

DRS. KLAARTJE VAN DELDEN
dierenarts en paardentandarts
In 2013 is Klaartje van Delden afgestudeerd als dierenarts en al tijdens de studie wist ze dat haar interesse in de tandheelkunde lag. Veel stages en nascholingen verder heeft ze zich gecertificeerd bij de Nederlandse Vereniging van Gebitsverzorging bij Paarden.

Sinds 2015 werkt Klaartje voor zichzelf vanuit regio Zuid-Holland om gebitscontroles en –behandelingen uit te voeren. Klaartje volgt zoveel mogelijk nascholingen om up-to-date te blijven en het niveau van de behandelingen te blijven verbeteren.

DOCENTEN

NICOLINE HUIZINGA
business coach
Wat komt er allemaal kijken bij ondernemerschap? Hoe onderscheid je je van anderen, zowel online als live? Hoe zorg je dat je als ondernemer overzicht houdt en de juiste dingen doet? Dat is wat Nicoline Huizinga betreft een eenvoudig antwoord: met focus, discipline, en je eigen, unieke persoonlijkheid.

Nicoline runt sinds 2010 haar eigen bedrijf op het gebied van branding en communicatie en werkt met veel internationale klanten aan hun zichtbaarheid, communicatie en marketing. Ze deelt met enthousiasme haar kennis en ervaring en haar praktische adviezen zijn direct toepasbaar. Haar motto: 'Empowering you to thrive!'

DOCENTEN

JOLANDA BRAAM
zadeldeskundige
Jolanda Braam-van der Leeden is ORUN diploma gecertificeerd instructrice en is met haar eigen paarden in de klasse Z-dressuur geclassificeerd.

Vanuit het lesgeven en haar eigen ervaringen met rijden, groeide de interesse in zadels. Het ontbreken van voldoende kennis over de pasvorm en de invloed van het zadel op een combinatie maakte dat ze in 2010 aan de opleiding tot Master Saddle Fitting Consultant begon. In 2011 ontving ze hiervoor haar diploma. De MSFC opleiding tot zadelmaker heeft Jolanda in 2012 afgerond, waardna zij als gekwalificeerd zadeldeskundige voor Zin-Tuig aan het werk is. Zin-Tuig is geboren uit interesse en liefde voor paarden.

DOCENTEN

LIANNE CRIELAARD
Didactiek-docent voor trainer en coach
LIANNE CRIELAARD
Didactiek-docent voor trainer en coach
Lianne is gepassioneerd dressuuramazone. Ze traint paarden vanaf jonge leeftijd tot het hoogst haalbare niveau, wat met reeds twee paarden leidde tot de Grand Prix. De kennis die ze daarmee heeft opgedaan, deelt ze graag met anderen.

Daarnaast doceert ze economie in het Voortgezet Onderwijs. De overlap van deze twee werelden omvat de techniek van het overdragen van kennis: didactiek. De studenten krijgen handvatten aangereikt, waarmee ze in praktijk hun klanten op weg kunnen helpen met het beïnvloeden van het gedrag van hun paard.

DOCENTEN

TOM ROOSINK
hoefsmid
Tom Roosink geeft een lesdag Hoefkunde in Module 4 'Gezondheid en welzijn'. Tom studeerde in 2002 samen met Petra aan de drie jarige opleiding ISPH (International School for Professional Horsemanship) in Meerle. Tom heeft daarna nog 2 jaar voor hoefsmid in Brugge gestudeerd en heeft in 2007 zijn studie afgerond.

Tom is daarna zijn eigen hoefsmederij opgestart en geeft sindsdien regelmatig clinics en demonstraties op evenementen. Tom is sinds 2011 docent hoefkunde op de opleiding van 2Moons. 

KWALITEIT &
ERKENNING

Veiligheid en kwaliteit zijn belangrijke waarden voor de opleiding. Daarom werkt 2Moons met docenten die een autoriteit zijn in hun vakgebied. We vinden het belangrijk om de kwaliteit van de opleiding hoog te houden.

De Stichting Methode 2Moons® adviseert over de kwaliteit van de opleiding. De opleiding van 2Moons staat sinds 2013 ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en is in 2014 erkend als scholing door het UWV.

Paardenopleiding

LOCATIES

2MOONS HOOFDVESTIGING
Hoekeindsehof 1, Bleiswijk
Een groot gedeelte van de opleiding vindt plaats in de moderne, sfeervolle en representatieve les-, trainings- en coachingsruimte van 2Moons in Bleiswijk.

Het bedrijfspand van 2Moons is goed bereikbaar via het openbaar vervoer en beschikt over voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Het is, vanaf de snelweg, makkelijk bereikbaar en is gelegen tussen Den Haag, Rotterdam, Gouda en Zoetermeer.

LOCATIES

2MOONS TRAININGSCENTRUM FRANKRIJK
Sautou Haut, 7140 Ste Foy de Penne, Penne d'Agenais
Studeren, trainen, lessen volgen en ontspannen samenzijn in de zeer rustige plattelandsomgeving in Zuid-west Frankrijk. In het 2Moons trainingscentrum wordt in een bijzondere en sfeervolle ruimte gewerkt met paarden. Studenten verblijven in kleine groepjes in hun eigen luxe bungalow, voorzien van zes slaapplaatsen, dat naast het huis van Petra ligt.

Het trainingscentrum is in 1.15 uur bereikbaar per Transavia vlucht via Rotterdam-The Hague airport naar Bergerac. Over de weg ligt het op 1.100 km van Utrecht.

LOCATIES

HOLISTISCHE PRAKTIJK VOOR DIEREN
Bisschopsweg 2, De Bilt
De bijzondere inrichting van de lesruimte van de dierenkliniek maakt duidelijk dat het fysieke paard centraal staat. De twee lesdagen 'Holistische Diergeneeskunde' en de lesdag 'Zadelpassen' worden op deze prachtige locatie gegeven.

Er zijn stallen aanwezig zodat studenten een paard mee kunnen nemen ten behoeve van een onderzoek holistische diergeneeskunde of een zadelcheck.

LOCATIES

VEULENOPFOK STAL BREUKELENHOF
Oud-AA 39a, Breukelen
Een groot gedeelte van de 2Moons praktijk- en examendagen voor Niveau 3 studenten worden georganiseerd op de moderne en zéér professionele opfokstal van Ben Duivenvoorden & Mariette Kunst

Een werkelijk fantastische plek om, omringd door tientallen nieuwsgierige jonge paarden, aan het werk te gaan met het trainen en opvoeden van jonge paarden. Uiteraard worden ook de eigenaren van de paarden begeleid tijdens de trainingen en lessen.

LOCATIES

STAL MAATSCHAP RUNDERLUST
Eilandseweg 16A, Nederhorst den Berg
Cees en Laura van der Ploeg stellen hun moderne, ruime en lichte stal beschikbaar voor de praktijkdagen van 2Moons. De locatie is schilderachtig en rustig gelegen tussen weilanden, kerktorens en de Vecht.

We trainen op deze praktijkdagen met paarden met gedragsproblemen en hun eigenaren onder het toeziend oog van Belgische Blauwe runderen.

LOCATIES

STOETERIJ FRÁ SKOTI
Horn 25, Weesp
De praktijkproeven en praktijkexamens van de studenten van Niveau 1 en 2 vinden plaats op de prachtige IJslander stoeterij van Marije en Cunera Rauwerda in Weesp.

Studenten krijgen op deze prachtige locatie twee dagen beoordelingen over grond- en loswerken en voldoen hier hun praktijkexamens. Stoeterij Frá Skoti biedt 2Moons de mogelijkheid om te kunnen werken met hun hengsten en jonge- onervaren paarden.

INFORMATIE
AVOND

Voor geïnteresseerden in het opleidingstraject van 2Moons wordt gedurende het jaar een aantal informatieavonden georganiseerd in Bleiswijk.

Op deze avond krijg je veel informatie over de lesstof en inhoud van de opleiding. Uiteraard kun je het lesmateriaal inzien, al je vragen stellen en persoonlijk kennis maken met Petra en eventueel al met medestudenten. Op 9 maart 2019 start een nieuw leerjaar van de opleiding. Op 27 november 2018 en op 23 januari 2019 worden twee informatieavonden georganiseerd. Mocht je bij één van deze avonden aanwezig willen zijn, stuur dan een email naar: opleiding@2moons.nl

De opleiding was heel bijzonder. Ik ben niet alleen in de omgang met paarden gegroeid maar ook als mens. Ik was een onzeker meisje, nu doe ik waar ik altijd al van gedroomd heb en heb ik een eigen bedrijf!

Marloes KremersGEDIPLOMEERD GEDRAGSTRAINER

Nog iedere dag blij dat ik een paar jaar terug de stap gezet heb. Prachtige opleiding, mooie mensen leren kennen en van mijn passie mijn beroep kunnen maken. Mijn geluk kan écht niet op!

SANDRA VAN DEN HEUVEL2MOONS TOP INSTRUCTEUR

Ik vond het heel bijzondere jaren, heel veel geleerd op veel verschillende vlakken en ik heb niet het gevoel dat het nu eindigt. Het 2Moons gevoel neem ik in ieder geval voor altijd mee.

MARIEKE MORSINKGEDIPLOMEERD GEDRAGSTRAINER

Trots om geslaagd te zijn! Petra, bedankt voor deze geweldig leerzame en mooie opleiding! Niet alleen over paardengedrag maar ook een reis in persoonlijke ontwikkeling! We blijven zeker in verbinding!

MELINA MAHIEUGEDIPLOMEERD GEDRAGSTRAINER

Contact

2Moons
Hoekeindsehof 1
2665 JZ Bleiswijk
06 - 511 115 22
info@2moons.nl
Top