LESSTOF & KOSTEN LEVEL 1

LEVEL 1

Je leert succesvol paarden trainen door het ontwikkelen van kennis en kunde over diverse paardentypes, het gebruik van leertheorieën, diverse trainingstechnieken en alle fysieke en mentale aspecten van paardengedrag. 

De focus ligt in het eerste leerjaar voornamelijk op het ontwikkelen van zoveel mogelijk kennis over het karakter en gedrag van paarden. Je leert daarnaast ook grond- en loswerken om jouw bewustwording en lichaamstaal te ontwikkelen en om nóg beter met paarden te communiceren.

Je leert hoe je de verschillende leertheorieën en diverse trainingstechnieken in de praktijk kan toepassen.  En je gaat ook al aan de slag om jezelf te presenteren en oefenen om jouw didactische kennis aan een ander over te dragen.

Modules

1. Trainen diverse typen paarden
2. Leerprincipes in de praktijk
3. Communicatie & lichaamstaal

4. Gezondheid & welzijn (deel 1)

5. Trainingsmethoden & didactiek
 

Aantal dagen (waarvan 1 facultatief)
23 lesdagen

 

Studiebelasting (thuis en/of op stal)
± 1 uur per week

 

Prijs gehele leerjaar (inclusief toetsen & examens)
€ 2.580,-

 

Start
Zaterdag 7 maart 2020

Vrijstelling

Wanner je elders kennis hebt gemaakt met gedragstraining en/of een opleiding (of een gedeelte van een opleiding) hebt gevolgd is het mogelijk vrijstelling te krijgen voor bepaalde modules. Het gaat daarbij om opleidingen zoals bijvoorbeeld de opleiding van Klaus Ferdinand Hempfling, de Tinley academie, de opleiding van Emiel Voest en de E-Quine opleiding van Annemarie van der Toorn. Maak gerust een persoonlijke afspraak met Petra om de mogelijkheden te bespreken. 

LEVEL 1

LESDAGEN
 

23

   WAARVAN

1

FACULTATIEF
 

TRAINEN DIVERSE
TYPES PAARDEN

MODULE 1

KEURMERK VOOR KWALITEIT & PROFESSIONALITEIT

NRTO_keurmerk.png

Over natuurlijk gedrag van paarden, verschillende karaktertypes, uiterlijke kenmerken en verschillende trainingstechnieken. Welke invloed hebben natuurlijke behoeften, gezondheid, het karakter en het leervermogen op het gedrag van paarden? Hoe herken je alle verschillende types paarden en hoe train je de die verschillende karakters? Welk type paard past het best bij jouw karakter?

Welk type trainer ben jij? Welk karaktertype is het paard en wat is het type karaktertype van de eigenaar van het paard? Je leert uiterlijke kenmerken van het paard te onderscheiden omdat die veel informatie geven over het karakter, het gedrag en de gemoedstoestand van paarden. 

Door kennis over natuurlijk kuddegedrag, karakters en uiterlijke kenmerken te combineren weet je in één oogopslag met welke gemoedstoestand en met welk type paard je te maken hebt. Je leert succesvoller en effectiever te trainen door jouw training op dat type paard en eigenaar af te stemmen.

Docent

 

Studielast
3 dagen

 

Prijs 3-daagse module
€460,-


Deze lesdagen zijn onafhankelijk van elkaar te volgen.
Prijs per dag
€160,-
 

Data
7 maart

Natuurlijk gedrag van het paard in een kudde in vergelijking met het gedrag in een gemanagede situatie.

8 maart
Het herkennen, afstemmen en trainen van verschillende types paarden én types eigenaren van paarden.
 

21 maart

Het herkennen van de gemoedstoestand én het karakter van een paard aan de hand van uiterlijke kenmerken.

Locatie
2Moons Bleiswijk

LEERPRINCIPES IN DE PRAKTIJK

HOE LEERT EEN PAARD?

MODULE 2

Hoe leert een paard? En nog belangrijker: Hoe leer je een paard ongewenst gedrag af en leer je een paard gewenst gedrag aan? Door het bestuderen en analyseren van trainingen uit de praktijk van 2Moons wordt inzicht in oplossingen en diverse trainingsvaardigheden ontwikkeld.

Docent

 

Studielast
3 dagen

 

Prijs module
€460,-

 

Data
maandag 20 april
zaterdag 25 april

zondag 26 april


Locatie
2Moons Bleiswijk

Het toepassen van leerprincipes in de praktijk bij het trainen met probleempaarden en paarden met diverse gedragsproblemen. Alle lesstof uit module 1 wordt gecombineerd met deze module over het werken in de praktijk met leerprincipes. Een koppeling kunnen maken vanuit de kennis van leertheorieën naar praktijksituaties met verschillende karaktertypen paarden is essentieel voor een succesvol gedragstraining.

Deze lesstof wordt ook met de studenten in de praktijk met paarden geoefend. De studenten krijgen na deze les een huiswerkopdracht om verder te oefenen en hun kennis en kunde in de praktijk te brengen. In module 3 komen we nogmaals door oefeningen met de paarden op deze lesstof terug. 

Deze module is ontwikkeld vanuit de enorme hoeveelheid praktijkervaring van 2Moons in het werken met diverse probleempaarden.

COMMUNICATIE 
& LICHAAMSTAAL

MODULE 3

Deze module wordt gegeven aan kleine groepjes studenten (5/6) in het 2Moons trainingscentrum in Zuid-Frankrijk. Je ontwikkelt communicatie en lichaamstaal gebaseerd op de Methode 2Moons®. 

Hoe communiceer jij? Ben jij je bewust van de invloed van jouw lichaamstaal en intentie? Je leert helder en duidelijk te communiceren via jouw lichaamstaal en je leert de lichaamstaal van mens en paard juist te interpreteren.
 

We gaan grondwerken en loswerken met verschillende paarden zodat je met behulp van de juiste lichaamstaal een krachtige, respectvolle, betrouwbare leider kan zijn voor mens en paard.

Behalve het werk met de paarden genieten we van het Franse platteland en van de heerlijke rust én gezellig samenzijn op het trainingscentrum Sautou Haut in Penne d'Agenais

Docent

 

Studielast
8 dagen

 

Prijs module
€790,-
inschrijven op een losse module is onder voorbehoud van beschikbaarheid, informeer gerust naar de mogelijkheden.

 

Data
Groep 1: 22 t/m 27 mei
Groep 2: 12 juni t/m 17 juni
Groep 3: 24 juni t/m 29 juni


Praktijkdagen en verdieping in loswerken en grondwerk

16 oktober
7 december

 

Locaties
2Moons trainingcentrum 
in Frankrijk
Frá Skoti in Weesp

GEZONDHEID &
WELZIJN (deel 1)

MODULE 4

Diverse gedragsproblemen bij paarden kunnen een fysieke oorzaak hebben. Het is van belang dat een gedragstrainer kennis heeft van het fysiek van paarden en van de meest voorkomende fysieke problemen.

Een module gegeven door vier docenten die allen een autoriteit zijn in hun vakgebied. Een holistisch dierenarts geeft een theorie- en praktijkles in holistische diergeneeskunde. Klaartje geeft les in paardentandheelkunde en het belang van een goed gebit. Jolanda Braam geeft praktijkles over het bewegingsapparaat van paarden en het belang van een goed passend zadel en hoe je dat kan beoordelen en Tom is een ervaren hoefsmid en geeft een lesdag over hoefkunde en specifieke problemen.

Docenten



 

Studielast
4 dagen

 

Prijs module
€615,-

Prijs per lesdag

€160,- per dag
 

Data
zaterdag 15 augustus 

Holistische diergeneeskunde - Chantal Rijkhoff (de Bilt).

zondag 16 augustus
Hoefkunde - Tom Roosink (Bleiswijk).

zaterdag 29 augustus
Paardentandheelkunde - Klaartje van Delden (Bleiswijk)

zondag 30 augustus
Zadelpassen - Jolanda Braam (Bleiswijk)
 

Locaties
2Moons Bleiswijk

Holistische praktijk voor dieren Den Hoek 

TRAININGSMETHODEN & DIDACTIEK

MODULE 5

De verschillen én de overeenkomsten van diverse natural horsemanship trainingsmethoden worden uitgebreid geanalyseerd en met elkaar vergeleken. Op basis van de theorie én praktijk uit de vorige modules bestuderen we diverse praktijksituaties.

Docenten

Studielast
3 dagen

 

Prijs module
€460,-


Prijs per lesdag
€160,- per dag

 

Data
zaterdag 21 november 

Trainingmethoden - Petra Vlasblom (Bleiswijk)
zaterdag 19 december
Trainingmethoden - Petra Vlasblom (Bleiswijk)
zondag 20 december
Didactiek - Lianne Crielaard (Bleiswijk)

 

Locatie
2Moons Bleiswijk

Met Petra bestuderen  en beoordelen studenten diverse trainingssituaties. Welk type paard is dit? Begrijpt het paard de training en waaruit blijkt dat? Welke leertheorieën zien we in de training terug? Waarin verschilt de ene van de andere trainingsmethode? 

 

Lianne besteedt ruim aandacht aan didactiek, communicatie en een respectvolle omgang tussen mens en paard. Ten alle tijden positief blijven in verschillende situaties,en stimuleren en motiveren van gewenst gedrag zijn essentiële eigenschappen voor een professioneel gedragstrainer.

Level 1 wordt afgesloten met het aanleveren van twee opdrachten op film en een schriftelijke toets om jouw kennis van de lesstof van de modules te beoordelen.

Bij het volgen van de lessen en het uitvoeren van de opdrachten ontstaat een stevige basis voor het vervolgen van de opleiding naar Level 2. 

Het is ook mogelijk om aan de opleiding deel te nemen zonder deelname aan toetsen en examens. Je kan dan geen diploma behalen en ontvangt elk jaar een certificaat van deelname.

Uitreiking certificaat & 2Moons Feest
14 maart 2020 

Beoordeling opdracht 1
:
Tijdens module 2

Beoordeling opdracht 2:
Tijdens module 3


Beoordeling opdracht 2:
3 en 4 november 2020
 

Schriftelijke toets over jaargang 2020
11 januari 2021
 

PRAKTIJK- EN THEORIETOETS

 

Module 1 geeft je veel inzicht over dat geen paard hetzelfde is en dus elk probleem een andere aanpak vraagt. Je leert heel creatief om te gaan met het oplossen van problemen. 


 

IRIS VAN WESTEROP
STUDENT OPLEIDING 2MOONS

CONTACT

2Moons
Hoekeindsehof 1

2665 JZ Bleiswijk
Ons team 2Moons Top Instructeurs
verzorgt trainingen door heel Nederland

2Moons Frankrijk
Sautou Haut
47140 Ste Foy de Penne
Penne d’Agenais, 
France
 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWBRIEF

VOLG ONS 

  • LinkedIn - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle

OP SOCIALE MEDIA