logo.png

LESSTOF & KOSTEN LEVEL 1

LEVEL 1

Je leert succesvol paarden trainen door het ontwikkelen van kennis en kunde over diverse paardentypes, het gebruik van leertheorieën, diverse trainingstechnieken en alle fysieke en mentale aspecten van paardengedrag. 

De focus ligt in het eerste leerjaar voornamelijk op het ontwikkelen van zoveel mogelijk kennis over het karakter en gedrag van paarden. Je leert daarnaast ook grond- en loswerken om jouw bewustwording en lichaamstaal te ontwikkelen en om nóg beter met paarden te communiceren.

Je leert hoe je de verschillende leertheorieën en diverse trainingstechnieken in de praktijk kan toepassen.  En je gaat ook al aan de slag om jezelf te presenteren en oefenen om jouw didactische kennis aan een ander over te dragen.

Modules

1. Trainen diverse typen paarden
2. Leerprincipes in de praktijk
3. Communicatie & lichaamstaal

4. Gezondheid & welzijn (deel 1)

5. Trainingsmethoden & didactiek
 

Aantal dagen (waarvan 1 facultatief)
23 lesdagen

 

Studiebelasting (thuis en/of op stal)
± 1 uur per week

 

Prijs gehele leerjaar (inclusief toetsen & examens)
€ 2.580,-

 

Start
Zaterdag 16 april 2022

Vrijstelling

Wanner je elders kennis hebt gemaakt met gedragstraining en/of een opleiding (of een gedeelte van een opleiding) hebt gevolgd is het mogelijk vrijstelling te krijgen voor bepaalde modules. Het gaat daarbij om opleidingen zoals bijvoorbeeld de opleiding van Klaus Ferdinand Hempfling, de Tinley academie, de opleiding van Emiel Voest en de E-Quine opleiding van Annemarie van der Toorn. Maak gerust een persoonlijke afspraak met Petra om de mogelijkheden te bespreken. 

LEVEL 1

LESDAGEN
 

23

   WAARVAN

1

FACULTATIEF
 

TRAINEN DIVERSE
TYPES PAARDEN

MODULE 1

KEURMERK VOOR KWALITEIT & PROFESSIONALITEIT

NRTO_keurmerk.png

Over natuurlijk gedrag van paarden, verschillende karaktertypes, uiterlijke kenmerken en verschillende trainingstechnieken. Welke invloed hebben natuurlijke behoeften, gezondheid, het karakter en het leervermogen op het gedrag van paarden? Hoe herken je alle verschillende types paarden en hoe train je de die verschillende karakters? Welk type paard past het best bij jouw karakter?

Welk type trainer ben jij? Welk karaktertype is het paard en wat is het type karaktertype van de eigenaar van het paard? Je leert uiterlijke kenmerken van het paard te onderscheiden omdat die veel informatie geven over het karakter, het gedrag en de gemoedstoestand van paarden. 

Door kennis over natuurlijk kuddegedrag, karakters en uiterlijke kenmerken te combineren weet je in één oogopslag met welke gemoedstoestand en met welk type paard je te maken hebt. Je leert succesvoller en effectiever te trainen door jouw training op dat type paard en eigenaar af te stemmen.

Docent

 
Studielast
3 dagen

 
Locatie
2Moons trainingscentrum in Bleiswijk. Alle lesdagen zijn ook online te volgen.

LEERPRINCIPES IN DE PRAKTIJK

HOE LEERT EEN PAARD?

MODULE 2

Hoe leert een paard? En nog belangrijker: Hoe leer je een paard ongewenst gedrag af en leer je een paard gewenst gedrag aan? Door het bestuderen en analyseren van trainingen uit de praktijk van 2Moons wordt inzicht in oplossingen en diverse trainingsvaardigheden ontwikkeld.

Docent

 

Studielast
3 dagen

 

Data 2022
vrijdag 27 mei (e-learning)
donderdagavond 2 juni (webinar) 

zaterdag 4 juni (e-learning)
donderdagavond 9 juni (webinar)
zaterdag 11 juni
 (e-learning)

donderdagavond 16 juni (webinar)  


Locatie
E-learning

Het toepassen van leerprincipes in de praktijk bij het trainen met probleempaarden en paarden met diverse gedragsproblemen. Alle lesstof uit module 1 wordt gecombineerd met deze module over het werken in de praktijk met leerprincipes. Een koppeling kunnen maken vanuit de kennis van leertheorieën naar praktijksituaties met verschillende karaktertypen paarden is essentieel voor een succesvol gedragstraining.

Deze lesstof wordt ook met de studenten in de praktijk met paarden geoefend. De studenten krijgen na deze les een huiswerkopdracht om verder te oefenen en hun kennis en kunde in de praktijk te brengen. In module 3 komen we nogmaals door oefeningen met de paarden op deze lesstof terug. 

Deze module is ontwikkeld vanuit de enorme hoeveelheid praktijkervaring van 2Moons in het werken met diverse probleempaarden.

COMMUNICATIE 
& LICHAAMSTAAL

MODULE 3

Deze module wordt gegeven aan kleine groepjes van 5/6 studenten op een bijzonder en prachtig landgoed in Streijen (Zuid-Holland). Je ontwikkelt communicatie en lichaamstaal met paarden gebaseerd op de Methode 2Moons®. 

Hoe communiceer jij? Ben jij je bewust van de invloed van jouw lichaamstaal en intentie? Je leert helder en duidelijk te communiceren via jouw lichaamstaal en je leert de lichaamstaal van mens en paard juist te interpreteren.
 

We gaan grondwerken en loswerken met verschillende paarden zodat je met behulp van de juiste lichaamstaal een krachtige, respectvolle, betrouwbare leider kan zijn voor mens en paard.

De groep neemt ook nog deel aan een praktijktraining van Petra met een probleempaard. Samen gaan we tot geleerde in de praktijk brengen tijdens een gedragstraining. 

Docent

 

Studielast
6 dagen

 

Data 2022
Groep 1: 20 t/m 23 juni (Streijen)
Groep 2: 27 t/m 30 juni (Streijen)
Groep 3: 4 t/m 7 juli (Streijen)


Praktijkdagen en verdieping in loswerken en grondwerk

23 Juli (Bleiswijk)
17 september (nader te bepalen)

 

Locatie
2Moons trainingscentrum in Bleiswijk.
De Peerdegaerdt in Streijen (Z-H)

GEZONDHEID &
WELZIJN (deel 1)

MODULE 4

Diverse gedragsproblemen bij paarden kunnen een fysieke oorzaak hebben. Het is van belang dat een gedragstrainer kennis heeft van het fysiek van paarden en van de meest voorkomende fysieke problemen.

Een module gegeven door vier docenten die allen een autoriteit zijn in hun vakgebied. Een holistisch dierenarts geeft een theorie- en praktijkles in holistische diergeneeskunde. Klaartje geeft les in paardentandheelkunde en het belang van een goed gebit. Jolanda Braam geeft praktijkles over het bewegingsapparaat van paarden en het belang van een goed passend zadel en hoe je dat kan beoordelen en Tom is een ervaren hoefsmid en geeft een lesdag over hoefkunde en specifieke problemen.

Docenten 

Studielast
4 dagen

 

Data 2022
zaterdag 1 oktober

Holistische diergeneeskunde - Chantal Rijkhoff (de Bilt).

zondag 16 oktober
Hoefkunde - Tom Roosink (Bleiswijk).

zondag 30 oktober
Zadelpassen - Jolanda Braam (Bleiswijk)
 

zaterdag 5 november
Paardentandheelkunde - Klaartje van Delden (Bleiswijk)
 

Locatie
2Moons trainingscentrum in Bleiswijk.

Holistische praktijk voor dieren Den Hoek
Het theoriegedeelte van deze lesdagen zijn ook online te volgen.
 

TRAININGSMETHODEN & DIDACTIEK

MODULE 5

De verschillen én de overeenkomsten van diverse natural horsemanship trainingsmethoden worden uitgebreid geanalyseerd en met elkaar vergeleken. Op basis van de theorie én praktijk uit de vorige modules bestuderen we diverse praktijksituaties.

Docenten

Studielast
3 dagen

Data
zondag 26 november (e-learning)
Trainingmethoden - Petra Vlasblom
woensdagavond 30 november (webinar)

zondag 11 december
Didactiek - Lianne Crielaard (Bleiswijk)

zaterdag 17 december
Trainingmethoden - Petra Vlasblom (Bleiswijk)


Locatie
2Moons trainingscentrum in Bleiswijk. Alle lesdagen zijn ook online te volgen.

Met Petra bestuderen  en beoordelen studenten diverse trainingssituaties. Welk type paard is dit? Begrijpt het paard de training en waaruit blijkt dat? Welke leertheorieën zien we in de training terug? Waarin verschilt de ene van de andere trainingsmethode? 

 

Lianne besteedt ruim aandacht aan didactiek, communicatie en een respectvolle omgang tussen mens en paard. Ten alle tijden positief blijven in verschillende situaties,en stimuleren en motiveren van gewenst gedrag zijn essentiële eigenschappen voor een professioneel gedragstrainer.

Level 1 wordt afgesloten met het aanleveren van twee opdrachten op film en een schriftelijke toets om jouw kennis van de lesstof van de modules te beoordelen.

Bij het volgen van de lessen en het uitvoeren van de opdrachten ontstaat een stevige basis voor het vervolgen van de opleiding naar Level 2. 

Het is ook mogelijk om aan de opleiding deel te nemen zonder deelname aan toetsen en examens. Je kan dan geen diploma behalen en ontvangt elk jaar een certificaat van deelname.

Uitreiking certificaat & 2Moons Feest
13 augustus 2022 

Beoordeling opdracht 1
:
Tijdens module 2

Beoordeling filmopdracht 2:
Tijdens module 3


Beoordeling filmopdracht 3:
13 en 14 november 2022
 

Schriftelijke toets over jaargang 2022
7 januari 2023
 

PRAKTIJK- EN THEORIETOETS

 

Module 1 geeft je veel inzicht over dat geen paard hetzelfde is en dus elk probleem een andere aanpak vraagt. Je leert heel creatief om te gaan met het oplossen van problemen. 


 

IRIS VAN WESTEROP
STUDENT OPLEIDING 2MOONS

routebeschrijving2Moons.png

CONTACT

Bedankt voor jouw inzending