top of page
logo.png

"Boos worden levert alleen strijd op, geen oplossing".

GERT NOBEN

GEWERKT ALS
PROFESSIONAL

Gert (38) voltooide de hippische opleiding in Deurne en ging aan de slag als professioneel trainer. Een ongeluk maakte abrupt een einde aan zijn droombaan. De opleiding tot gedragstrainer geeft hem weer stille hoop: misschien zit werk ‘in de paarden’ er toch nog in…

“Ik maakte jonge paarden zadelmak. En ik trainde westernpaarden. Het was mijn lust en mijn leven, alles moest bij wijze van spreke wijken voor de paarden. Na het ongeluk werd mij echter afgeraden om verder te gaan met dit werk. Heel lang heb ik getobd: wat wil ik doen in mijn werkzame leven? Ik werk nu op een debiteuren afdeling. Maar die paarden...het bleef maar knagen. Op een gegeven moment zag mijn vrouw op internet dat er een vrijblijvende informatiebijeenkomst was bij 2Moons.

Mijn eerste gevoel was: misschien een beetje zweverig. Zelf ben ik nogal nuchter. Maar al snel besloot ik: ik ga het toch onderzoeken. Zonder vooroordeel, met een open mind, gewoon luisteren naar wat de methode 2Moons te bieden heeft. Ik was na die bijeenkomst zo enthousiast, dat ik me ter plekke inschreef voor de driejarige opleiding tot gedragsspecialist.”


Interview met Nicolien de Rooij (maart 2018)
 

NIET ZWEVERIG,
MAAR NUCHTER

“Ik ben nu tweedejaars en geniet intens van de opleiding. De tijd vliegt gewoon voorbij. Er komen praktische onderwerpen aan bod, zoals zadels passen en naar de hoefsmid.

Maar ook Bach Remedies worden besproken. Daar zou ik twee jaar geleden het etiket ‘zweverig’ op hebben geplakt, maar dat zie ik nu anders. Natuurlijke middelen kunnen een paard ondersteunen in een gedragsproces. Maar het succes hangt er nooit van af. Die nuchtere benadering spreekt mij zeer aan. Tijdens de opleiding leer je natuurlijk veel over de omgang met paarden, maar ook over die met mensen.

Dat zijn tenslotte je klanten waarmee je samen gaat werken aan een oplossing. En je leert kijken naar jezelf. Wat mijn grootste leermoment tot nu toe is geweest? Dat je altijd rustig moet blijven, ook als een paard boos of dwars is. Zelf ook boos worden levert alleen maar een gevecht op, geen oplossing. Ik heb het al zo vaak gezien: door niet mee te gaan in de emotie van het paard, behaal je veel sneller resultaat.”

WEER VAN PASSIE  NAAR... WERK!

We hebben een jonge D-pony gekocht voor onze kinderen van 10, 8 en 1 jaar oud. Het diertje is nog niet zadelmak. Maar nu al vertel ik mijn kinderen over grondwerk, opvoeding en omgang met paarden.

“In de toekomst zou ik naast mijn huidige werk gedragsconsulten willen gaan geven. Misschien kan ik het ooit wel fulltime gaan doen, wie weet. Ik mag dan wel even flink de sportschool in, want met al dat zitten ben ik fysiek niet helemaal meer in topconditie, hahaha!

Maar zonder gekheid: ik ben echt zo dankbaar dat deze opleiding mijn pad kruiste. Het voelt voor mij als een tweede kans om toch nog van mijn passie mijn werk te maken.”
bottom of page