top of page
logo.png

"Ik heb m'n baan opgezegd!".

SANDRA VAN DER HEUVEL

 

Interview met Nicolien de Rooij (maart 2018)
Fotografie: Mado de Vries

ERVARINGS-
DESKUNDIGE

Sandra (33) had nooit kunnen bedenken dat ze haar werk als communicatieadviseur zou verruilen voor een carrière als gedragstrainer. Toch is dat precies wat gebeurde. 

“Ik was de trotse eigenaresse van een dominant paard. In alles zocht hij de confrontatie op. Hoe vaak ik hem niet op concours heb achtergelaten omdat hij de trailer niet meer op wilde…. En de volgende dag laadde hij zonder al te veel moeite. Zo frustrerend! Ik volgde een trainingsweek met hem bij Petra en dat loste het trailerprobleem op. Maar hij bleef op veel fronten  ‘too much’. Op een gegeven moment brak ik mijn rug tijdens een val. Daar hield ik wel een knauw aan over. Ik werd van fanatieke sportruiter een angstruiter. Een ervaring waarmee ik nu, als gedragstherapeut mijn voordeel doe.” 

VERLEG
JE FOCUS

“Toen ik in 2013 geen paard meer had, en ook eventjes niet meer wilde, besloot ik de opleiding te volgen. Gewoon, naast mijn baan, omdat het me interesseerde en ik er eindelijk tijd voor had.

Ergens in mijn achterhoofd speelde wel de vraag: wie weet is het voor mij weggelegd andere mensen en paarden te mogen helpen. Maar nooit had ik kunnen bedenken dat het mijn fulltime job zou worden! Tijdens de opleiding heb ik onder andere geleerd de focus te verleggen: niet meer bezig zijn met je beeld van hoe ‘het zou moeten’, maar te werken met hoe ‘het nu is.’ Dat geeft zo’n enorme rust.” 

WAT EEN MOOI
WERK HEB IK!

“Ik merk dat het thema angst als een soort rode draad door mijn adviespraktijk loopt. Angst bij ruiters, angst bij paarden of bij beiden.
Door mijn eigen ervaring kan ik mijn cliënten goed invoelen – ik weet hoe ellendig en hoe machteloos je je kunt voelen. Maar ik weet ook: met een goed en persoonlijk stappenplan, kom je eruit. Ik heb ondertussen ook een eigen trainingslocatie waar cliënten naartoe kunnen komen of in bepaalde gevallen ook tijdelijk hun paard kunnen stallen. Op deze manier zit ik minder in de auto en kan ik nog meer aanvragen behandelen. Ik heb bomvolle werkdagen, de uitdaging is nu soms om mijn eigen grenzen te bewaken. Maar jee, mij hoor je niet klagen. Wat een mooi werk heb ik!” 
bottom of page