top of page
logo.png

"In alle rust bouwen aan mijn eigen praktijk".

WIEKE VEENSTRA

PAARDEN
ZIJN MIJN PASSIE

Wieke (20) is net afgestudeerd en bezig met het opzetten van haar eigen gedragsadviespraktijk.
Ze was pas 17 jaar toen ze startte met de opleiding, de jongste student van haar jaar…

“Na mijn HAVO kon ik geen studie vinden waar ik enthousiast van werd. Totdat ik toevallig op een forum las over een paard met gedragsproblemen. Studenten van 2Moons trainden met dit paard, met ongelooflijk succes! Ik googelde 2Moons, las van alles en was meteen overtuigd: deze studie wilde ik volgen. Paarden zijn al van jongs af mijn passie, en het is natuurlijk fantastisch om van je passie je werk te maken.”


Interview met Nicolien de Rooij (maart 2018)
 

BEWUST VAN 
LICHAAMSTAAL

“In het eerste jaar leerde ik een zeer waardevolle les. We waren in Frankrijk en oefenden met de basisbeginselen van het grondwerk. Ik was pas 17 en best nog wel onzeker op sommige punten.

Ik moest werken met een behoorlijk ‘stevig’ paard, dat zo’n beetje dwars door me heen liep. Het ging niet echt goed, mijn lichaamstaal sprak boekdelen. Pas toen Petra riep: ‘Wieke! Ga er staan!’ viel bij mij het kwartje en lukte het me beter te communiceren met het paard. Dat moment was zo leerzaam. Wat je uitstraalt werkt door in alles wat je doet. Niet alleen in je omgang met de paarden, maar ook met mensen.”

START VAN
MIJN PRAKTIJK

​“In het dagelijks leven ben ik opticien. Een bewuste keuze, want het voorziet mij van een vast inkomen. Daardoor kan ik nu in alle rust bouwen aan mijn eigen gedragsadviespraktijk voor paarden.
Ik woon nog niet zo lang in Zwolle, ik moet een heel nieuw netwerk gaan opbouwen. Ook dat heb ik tijdens de opleiding wel geleerd: de communicatie met mensen is minstens zo belangrijk als het trainen van de paarden. Het zijn per slot van rekening de eigenaren die vertrouwen in je moeten hebben. Mijn doel voor de nabije toekomst: één tot twee dagen vullen met gedragstrainingen. 
bottom of page