VAN TREITERKNOL NAAR MEEWERKEND PAARD

Een paard dat alleen maar bijt tijdens het poetsen, steigert als je wil rijden, niet de trailer in wil en het niet prettig vindt dat je hem aanraakt. Daar word je boos, onzeker en gefrustreerd van. “Niet doen!”, zegt gedragsdeskundige Petra Vlasblom van 2Moons. “Als je je paard een ‘treiterknol’ vindt, kom je vaak in een vicieuze cirkel van negativiteit terecht.”

Ja, gedragsdeskundige Petra Vlasblom kent ze ook, van die paarden die als ‘treiterknol’ getypeerd worden. Paarden die niets willen, behalve tegenwerken. “Ik kwam er een in Frankrijk tegen. De eigenaar had mij om hulp gevraagd, want dit paard wilde helemaal niets. Het was vervelend met rijden, wilde niet de trailer in en beet als je hem wou poetsen. Het was een narrig, boos paard.”

Een artikel over onvrede, de mogelijke oorzaken, begrip en door de weerstand heen komen, over dwingen en controle, over persoonlijke ruimte en belonen en over zelf veranderen en daarmee een verandering ervaren bij het paard. Klik hier om het artikel te lezen op de website van Bit. 


Artikel gepubliceerd in Bit (online 2017)
Tekst: Valeska Nastaly

WIL JE ALLES
LEREN OVER
DE METHODE
2MOONS?

WIL JE EEN
SUCCESVOLLE
TRAINING MET
JE PAARD?

2Moons
Hoekeindsehof 1

2665 JZ Bleiswijk
Ons team 2Moons Top Instructeurs
verzorgt trainingen door heel Nederland

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWBRIEF

VOLG ONS 

  • LinkedIn - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle

OP SOCIALE MEDIA

© Copyright