top of page

VAN TREITERKNOL NAAR MEEWERKEND PAARD

Een paard dat alleen maar bijt tijdens het poetsen, steigert als je wil rijden, niet de trailer in wil en het niet prettig vindt dat je hem aanraakt. Daar word je boos, onzeker en gefrustreerd van. “Niet doen!”, zegt gedragsdeskundige Petra Vlasblom van 2Moons. “Als je je paard een ‘treiterknol’ vindt, kom je vaak in een vicieuze cirkel van negativiteit terecht.”

Ja, gedragsdeskundige Petra Vlasblom kent ze ook, van die paarden die als ‘treiterknol’ getypeerd worden. Paarden die niets willen, behalve tegenwerken. “Ik kwam er een in Frankrijk tegen. De eigenaar had mij om hulp gevraagd, want dit paard wilde helemaal niets. Het was vervelend met rijden, wilde niet de trailer in en beet als je hem wou poetsen. Het was een narrig, boos paard.”

Een artikel over onvrede, de mogelijke oorzaken, begrip en door de weerstand heen komen, over dwingen en controle, over persoonlijke ruimte en belonen en over zelf veranderen en daarmee een verandering ervaren bij het paard. Klik hier om het artikel te lezen op de website van Bit. 


Artikel gepubliceerd in Bit (online 2017)
Tekst: Valeska Nastaly

KOM NAAR DE
INFORMATIEAVOND
VAN ONZE UNIEKE 

PAARDENOPLEIDING

WIL JE ALLES
LEREN OVER
DE METHODE
2MOONS?

NEEM CONTACT
MET ONS OP EN
MAAK EEN
AFSPRAAK

WIL JE EEN
SUCCESVOLLE
TRAINING MET
JE PAARD?

bottom of page