top of page
logo.png

VEEL GESTELDE VRAGEN

Hieronder staan vragen die regelmatig aan ons worden gesteld. Denk je erover om met jouw paard een training te volgen en je hebt vragen die hieronder niet staan vermeld, bel ons dan gerust! We beantwoorden jouw vraag graag en leggen je graag alles onze trainingsmethode uit. Klik HIER voor de contactgegevens van de 2Moons Top Instructeurs.

Voor welke problemen kan ik de hulp van een 2Moonsinstructeur inschakelen?
Er is bijna geen probleem waarbij we niet kunnen helpen. Denk aan:
- trailerladen
- losrukken
- problemen bij opstijgen
- angst voor water of vreemde objecten
- dominant of juist ‘rillerig’ gedrag
- problemen bij de hoefsmid
- angst voor vaccinatie of vliegenspray
- onrust op de poetsplaats
- longeren
- halster omdoen
 

Komen jullie alleen als mijn paard een probleem heeft?

Zeker niet. Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ helpen we je ook graag om problemen in de toekomst te voorkomen. Zoals het leren trailerladen van een paard dat nog nooit op een trailer heeft gestaan. Of het verbeteren van het contact met je paard. Ook geven we grond- en loswerklessen. 

 

Wat is typerend voor jullie trainingen?
Rust, respect en duidelijkheid. We werken met zo min mogelijk druk en met veel respect voor mens en dier. 

Waarom gebruiken jullie lijnen bij het trailerladen?
De lijnen, die als een soort brugleuning langs de klep lopen, zijn er voor de begrenzing aan de zijkant. Ook kan ermee gedraaid worden aan de achterkant om het paard te motiveren om naar voren te gaan. We kruisen de lijnen nooit achter het paard om druk uit te oefenen. Voordat we ermee aan de slag gaan, krijg je uitgebreide instructie over hoe de lijnen moeten worden gebruikt. 

 

Moet ik dan altijd lijnen blijven gebruiken?

Nee. Als het paard geleerd heeft om probleemloos te laden kan het gebruik van de lijnen worden afgebouwd. 


Kan een trailerlaadprobleem in een training worden opgelost?
In heel veel gevallen is een training genoeg. Bij een diepgeworteld probleem zijn soms meerdere sessies nodig. Voor langdurige trajecten zijn speciale prijsafspraken met ons te maken.  

 

Kan ik leren mijn paard alleen te laden?

Ja, dat is mogelijk. Voorwaarde is wel dat je paard eerst zonder problemen de trailer op gaat. Het is dus een vervolgstap na een geslaagde basistraining. 


Trainen jullie alleen het paard?
Nee. Je krijgt als eigenaar tijdens de training volop uitleg en, indien nodig, technieken aangereikt om zelf probleemloos met je paard te leren omgaan. Het is onze missie om onszelf als trainers overbodig te maken.  

Zijn er ook trainingen voor paarden die nog niet onder het zadel zijn? 
Zeker. Denk aan grond- en loswerk, leren voetjes geven, wennen aan zadel en hoofdstel, longeren. Naast losse trainingen hebben we zelfs speciale trainingspakketten voor paarden in de opfokfase. Informeer naar de mogelijkheden! 

  
Ik wil de opleiding gaan volgen, maar heb niet de ambitie om instructeur te worden. Kan dat?
Ja. Je kunt je ook inschrijven als je je kennis over paardengedrag te vergroten of wilt werken aan persoonlijke ontwikkeling in relatie tot paarden. 

bottom of page