top of page
logo.png

ONTWIKKEL
MEER KENNIS EN KUNDE
OVER PAARD
& GEDRAG

 

15 MODULES & 3 OPLEIDINGEN

GEDRAG MENS & PAARD

KEURMERK VOOR KWALITEIT & PROFESSIONALITEIT

UNIEKE MODULES
& OPLEIDINGEN

2Moons organiseert 15 modules waarmee je jouw kennis over paard & gedrag kan verbreden. Na deelname aan elke module of een opleiding ontvang je een certificaat. Je kunt de 3 opleidingen ook met een diploma afronden. Het diploma van 2Moons is erkend door een verzekeringsmaatschappij en daarmee kun je een passende verzekering afsluiten. Je kan dus al na één jaar studie als professioneel instructeur en trainer verzekerd aan het werk!

Deze door de NRTO erkende paardenopleiding is gebaseerd op meer dan 10.000+ uren praktijkervaring in gedragstraining met paarden. Verrijking van kennis en kunde in theorie en praktijk én persoonlijke ontwikkeling gaan bij dit degelijke leertraject hand in hand.

De lesstof van de modules van de opleidingen zijn erop gericht om trainers en instructeurs op te leiden die professioneel paarden willen trainen en eigenaren willen begeleiden. Uiteraard zijn geïnteresseerden uit andere beroepsgroepen, die hun kennis over paard & gedrag willen verbreden en paardenliefhebbers die éen of meerdere modules willen volgen voor hun eigen persoonlijke- of paardenontwikkeling ook van harte welkom op de opleiding!

NRTO_keurmerk.png
M10-6_edited.jpg

Na één leerjaar en het halen van het diploma kan je professioneel aan het werk als: Trainer & Instructeur Los-& Grondwerk.

CERTIFICATEN & DRIE DIPLOMA'S

Na het volgen van een module of opleiding ontvang je een certificaat van deelname. Wanneer je professioneel met de lesstof van alle modules uit een Level aan het werk wil gaan, is het mogelijk om extra examens aan te vragen om daarmee een diploma te behalen.   
Na het eerste leerjaar kun je het diploma Trainer & Instructeur Grond-en Loswerk halen. Na het tweede leerjaar kun je het diploma Trainer & Instructeur Trailerladen halen en na het derde leerjaar kun je het diploma Instructeur & Gedragstrainer mens & paard halen. Na het behalen van het diploma is het mogelijk om een verzekering voor bedrijfsaansprakelijkheid af te sluiten. In het examen van het derde leerjaar worden o.a. ook het zadeldak maken van paarden, het oplossen van diverse gedragsproblemen én het oplossen van rij-technische problemen uitgebreid behandeld. De afgestudeerde kan zich dus, na het behalen van het diploma, voor al deze werkzaamheden verzekeren.
petra-vlasblom.jpg

DOCENTEN

PETRA VLASBLOM
directeur, gedragstrainer, docent & coach

Petra Vlasblom is de oprichtster van 2Moons en directeur van de opleiding. Petra geeft een groot gedeelte van de theoretische- en praktische lesdagen.

Petra is zeer bevlogen in het overdragen van haar kennis en kunde betreffende het motiveren en stimuleren van gewenst gedrag. Daarnaast prikkelt, motiveert en begeleidt ze studenten om gedurende de opleiding meer inzicht te krijgen in hun karakter, hun eigen gedrag en in hun kwaliteiten en ontwikkelpunten. Petra begeleidt studenten zich te ontwikkelen op persoonlijk vlak om ten volle in hun kracht te kunnen staan tijdens het trainen van paarden en het begeleiden van eigenaren.

KWALITEIT &
ERKENNING

Het bieden van een hoge kwaliteit en veiligheid zijn belangrijke waarden voor de opleiding. 2Moons werkt met docenten die allen een autoriteit zijn op hun vakgebied. We vinden het belangrijk om de veiligheid en kwaliteit van de opleiding hoog te houden.

De opleiding van 2Moons staat sinds 2013 ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). De opleiding is in 2014 erkend als scholing door het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). In 2017 is de opleiding erkend als beroepsopleiding door een verzekeringsmaatschappij. Met trots kunnen we melden dat 2Moons in december 2019 het NRTO-keurmerk (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding) heeft behaald.
leslokaal2_edited.jpg

LOCATIES

2MOONS HOOFDVESTIGING
Hoekeindsehof 1, Bleiswijk

Een groot gedeelte van de opleiding vindt plaats in de moderne, sfeervolle en representatieve les-, trainings- en coachingsruimte van 2Moons in Bleiswijk. 

Het bedrijfspand van 2Moons is goed bereikbaar via het openbaar vervoer en beschikt over voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Het is, vanaf de snelweg, makkelijk bereikbaar en is gelegen tussen Den Haag, Rotterdam, Gouda en Zoetermeer. In je auto stappen hoeft niet persé. Alle lesdagen die in bleiswijk worden gegeven kunnen namelijk ook online thuis (via Zoom) worden gevolgd.

INFORMATIE
BIJEENKOMST

Voor geïnteresseerden in het opleidingstraject van 2Moons wordt gedurende het jaar een aantal informatieavonden in onze trainingslocatie in Bleiswijk georganiseerd.

Op deze bijeenkomst krijg je veel informatie over de lesstof en de inhoud van de opleiding. Je kunt al het lesmateriaal inzien, al je vragen stellen en persoonlijk kennis maken met Petra. Ook bestaat de mogelijk dat je eventueel al kennis kan maken met toekomstige medestudenten. Je bent van harte welkom op één van de informatieavonden. Uiteraard mag je ook iemand meenemen en is jouw vriend, vriendin, partner, vader en/of moeder ook van harte welkom op deze avond.

Data: 28 mei en 2 juli (19.30-22.00 uur) Locatie: 2Moons Bleiswijk. Online deelname is uiteraard ook mogelijk.

ERVARINGEN VAN STUDENTEN

Aan het woord Mieke, Wilma, Gert, Sandra, Linda, Tamara en Wieke over hun achtergrond en ervaringen tijdens de opleiding van 2Moons en over hun toekomstplannen.
routebeschrijving2Moons.png

CONTACT

Bedankt voor jouw inzending

 

Ik vond het heel bijzondere jaren, heel veel geleerd op veel verschillende vlakken en ik heb niet het gevoel dat het nu eindigt. Het 2Moons gevoel neem ik in ieder geval voor altijd mee.


 

MARIEKE MORSINK
GEDIPLOMEERD GEDRAGSTRAINER

bottom of page