CONTACT MET BESCHADIGDE
PAARDEN...

METHODE 2MOONS®

Stel je hebt twee paarden met exact hetzelfde probleem, dan is er, volgens de methode 2Moons, nooit één oplossing of één manier om met beide paarden te trainen. De methode 2Moons® is een methode die de gehele training aanpast op het unieke karakter van het paard, de eigenaar en de situatie.

De Methode 2Moons® biedt structuur met 8 basis principes. Het biedt ook de vrijheid om elk paard, elke eigenaar en elke situatie op een andere wijze te benaderen. Er is (nog) geen vaststaand plan, er ligt niets vast en de trainer zal gedurende de training de principes van de Methode 2Moons® gebruiken en deze aanpassen aan het betreffende paard en aan de betreffende situatie. De Methode 2Moons® is gebaseerd op onderstaande principes.

De methode 2Moons werkt niet volgens een vaststaand stramien of een vaststaande structuur. Ook al heb je twee paarden met exact hetzelfde probleem, er is nooit één oplossing of één manier om met beide paarden om te trainen, we kijken naar het geheel.

Samir (7 jaar) vertoont een ernstig gedragsprobleem. Zodra je een lijn aan z'n halster klikt en daar iets druk op geeft rukt hij zich los. 

Samir is sterk, dominant en brutaal. Hij zet al z'n kracht in om los te komen en is ook gewend om dat altijd voor elkaar te krijgen.

Samir ervaart vaak stress bij mensen. Nu ervaart hij (samen met het andere paard) rust, respect en natuurlijk leiderschap.

Samir toont veel interesse voor Petra en reageert ineens nieuwsgierig en geïnteresseerd op haar duidelijke lichaamstaal.

Samir heeft zich weer losgerukt. Hij wordt niet gecorrigeerd, maar ervaart rust en beloning zodra hij het gewenste gedrag laat zien.

POSITIEVE
BEKRACHTIGING

De Methode 2Moons® maakt gebruik van zoveel mogelijk positieve bekrachtiging. We belonen het paard meteen voor gewenst gedrag. We geven een stemhulp, een aai of iets lekkers om het paard te stimuleren en te motiveren tot gewenst gedrag. 
Bij het oplossen van probleemgedrag draait het om inzicht, de juiste timing en het juiste gebruik van leertheorieën. Probleemgedrag (bv. lostrekken) bij paarden levert vaak een beloning op (het paard loopt los). Gedrag dat beloond wordt, gaat zich herhalen. Door middel van positieve bekrachtiging maak je iets dat het paard voorheen niet leuk vond (bij de eigenaar blijven) juist leuk. Zo motiveren en stimuleren we het paard om juist het gewenste gedrag te herhalen. Zodra het paard dat begrijpt, bouwen we het geven van de beloning uiteraard weer langzaam af.

ÉCHT CONTACT
& VERBINDING

Als gevolg van het trainen op basis van bovenstaande principes ontstaat er vertrouwen. De energie gaat omlaag, het paard kan z'n weerstand loslaten en het kan, uit eigen beweging, een diep contact en verbinding aangaan met de mens.
Dit is een essentieel onderdeel van de methode 2Moons. Wanneer dit contact en deze prachtige verbinding tussen mens & paard ontstaat wordt het vertrouwen in de mens (of in de situatie) volledig hersteld. Dat betekent niet alleen bij de trainer, maar met de eigenaar van het paard.

Samir kan al z'n stress en spanning loslaten en maakt op een zachte en bijzondere manier contact met Petra. 

Kennisoverdracht aan de eigenaresse van Samir over hoe ze, na de training, om kan gaan met Samir in een dergelijke situatie.

Samir heeft zijn vertrouwen terug. Na de training is zijn gedrag stabiel. Hij volgt probleemloos (met en zonder lijn) z'n leider.

 

Petra bevestigde mijn gevoelens over Boumi’s basisopleiding en gaf me concrete handvatten waar ik echt wat aan heb gehad. En aan het eind van de training kon ik weer in m'n eentje opstappen. 


 

JOLENE BELET
GEDRAGSTRAINING

2Moons
Hoekeindsehof 1

2665 JZ Bleiswijk
Nederland

2Moons Frankrijk
Sautou Haut
47140 Ste Foy de Penne
Penne d’Agenais, 
France
 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWBRIEF

VOLG ONS 

  • LinkedIn - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle

OP SOCIALE MEDIA