top of page
logo.png

"We leren en ontwikkelen elke dag. Wat je vandaag leert, kun je morgen (nóg) beter doen. Ik heb nog zo'n 46 jaar ontwikkeling te gaan!"

PETRA VLASBLOM:

DIRECTEUR

2MOONS

Sinds 2004 is Petra Vlasblom (54 jaar) oprichter en directeur van 2Moons. Haar passie is om te werken met paarden met gedragsproblemen, om kennis over gedrag uit te dragen en om mensen te coachen.

In 2011 ontwikkelde Petra de opleiding van 2Moons waarin al deze passies samenkomen. Uiteraard is Petra niet geboren als gedragstrainer, als coach of als directeur van een opleiding. Daar zijn de nodige ups, downs, levenslessen en ontwikkelingen aan vooraf gegaan.

EEN ÉCHT PAARDENMEISJE

Als klein meisje wist Petra het al! Ze hield van paarden en van paardrijden en ze wilde (tja..., zoals zoveel kleine meisjes) een eigen paard én (als ze later groot was) gaan werken met paarden. 

Petra is echter geboren en getogen in een eenvoudig arbeidersgezin in Rotterdam-West, dus het kopen en onderhouden van een paard, dat zat er écht niet in. Af en toe een uurtje op paardrijles dat kon net. Zodra Petra oud genoeg was ging ze, in de weekenden en vakanties, wonen en werken op een manege in Brabant. 


'IN DE RECLAME'

Een opleiding gaan volgen 'in de paarden' was niet realistisch, want daar was een eigen paard voor nodig. Petra bezat ook veel affiniteit voor creatieve vakken en werd een professioneel vormgeefster.

Jarenlang werkte ze succesvol als vormgeefster en systeembeheerder op grote, bekende design- en reclamebureaus. Petra was tevreden met haar werk, maar realiseerde zich ook dat de reclamewereld niet echt haar droombaan en ook niet haar werkelijke passie was.

HET ROER OM:


'IN DE PAARDEN!'

In 2001 was Petra samen met haar partner John op paardrijvakantie in Australië. Zittend op een paard in de prachtige natuur realiseerden ze zich dat ze hun leven anders wilden inrichten, ze wilden werken met paarden en wonen in de natuur.

In Australië maakten John en Petra ook kennis met natural horsemanship. Ze besloten om een jaar te gaan werken op een ranch om meer daarover te kunnen leren. Het roer ging om! Ze wilden niet meer 40 uur per week binnen achter een computer zitten, maar ze wilden hun droom waarmaken. Ze wilden wonen én werken in de natuur én.... met paarden! 

GEVAARLIJK &

BOOS PAARD

Tijdens de voorbereiding van hun reis gingen ze paardrijden in de Ardennen en daar ontmoetten ze het paard Two Moons. Petra voelde meteen een klik en een bijzondere verbinding met dit paard

Two Moons was 8 jaar oud en liet zich al 5 jaar niet berijden. Hij was prachtig en trots, maar ook onhandelbaar en boos en bokte iedereen eraf. "Zou die methode uit Australië ook werken met zo'n lastig paard?" vroegen John en Petra zich af. Samen besloten ze een ultieme uitdaging aan te gaan: De reis naar Australië werd geannuleerd en... ze kochten dit paard!


BLOED,

ZWEET & TRANEN

Door toedoen van Two Moons belandde Petra regelmatig bij de EHBO van het ziekenhuis. Hij brak beide botten in haar arm door gericht te trappen en ontwrichte haar heup door te bokken.

Tja, haar collega's van het designburo maakten er regelmatig grapjes over :-). Ondanks alle ongelukken zette Petra door. "Ik weet het zeker, ik krijg dit paard goed!" zei ze. Petra zocht naar een professional die haar met de training kon begeleiden, maar vond niemand die een klik had met de lastige Two Moons. Petra besloot om zelf trainingen en opleidingen te volgen om zichzelf verder te ontwikkelen.

LEREN &
ONTWIKKELEN

Sinds 2002 tot heden heeft Petra opleidingen, trainingen en cursussen gevolgd over paarden, paardengedrag, paardrijden, paarden trainen, coaching en persoonlijke ontwikkeling.

Petra volgde o.a. opleidingen, trainingen en cursussen in: klassieke dressuur, didactiek, communiceren met paarden, natural horsemanship, een 3-jarige dressuuropleiding aan de International School for Professional Horsemanship in België, 6 workshops en een jaaropleiding bij Klaus Ferdinand Hempfling in Denemarken, een studie gedragstherapie voor paarden, een opleiding tot coach, een opleiding systemisch werken, een jaargang van de opleiding spirituele psychologie, een cursusweek bij Roy Martina in Amerika en diverse cursussen in communicatie en healing van Margrit Coates. Petra heeft een grote drijfveer om te blijven ontwikkelen en... is tot op heden nog lang niet uitgeleerd.


START
2MOONS

In 2004 richtte Petra haar bedrijf 2Moons op dat ze vernoemde naar haar werkelijke leermeester, haar paard Two Moons. De door Petra ontwikkelde methode van paarden trainen heet uiteraard niet voor niets de Methode 2Moons®.  

Petra heeft sindsdien 1000+ paarden met diverse gedragsproblemen succesvol getraind door gebruik te maken van de Methode 2Moons®. Ze gaf trainingen, cursussen, lezingen en management trainingen en deelde haar kennis over leiderschap en haar kennis over het stimuleren en motiveren van gedrag bij mens en paard.

ALS HET
TEGEN ZIT...

In 2008 waren John en Petra op zoek naar een plek om een trainingscentrum op te starten. Die vonden ze in Zuid-Frankrijk en ze besloten te verhuizen. Vijf weken na het nemen van deze beslissing kreeg John plotseling een hartstilstand en... hij overleed.

Voor Petra volgde een hectische periode met veel tegenslagen. Ze moest haar bedrijf én het bedrijf van John runnen en werkte keihard. Ze bleef positief, want het trainen van alle paarden, de dankbaarheid van de eigenaren en de blije cursisten gaven haar veel voldoening. Uiteraard was ze erg verdrietig en mistte John enorm, maar ze voelde met name veel dankbaarheid en koesterde de elf fantastische , liefdevolle jaren die ze met John heeft mogen samenzijn.


IK VERTREK!

Acht maanden na het overlijden van John besloot Petra om tóch, ook al was het in haar eentje, te verhuizen. Ze wilde nog steeds graag wonen en werken in de natuur én met paarden en... ze wilde alsnog haar droom waarmaken.

Petra huurde in Frankrijk twee huizen met een grote oude schuur en weilanden. Ze huurde een vrachtwagen en verhuisde met haar paarden. Zo zette Petra haar eerste stappen voor een nieuwe toekomst zonder John, maar met haar dieren en als een 'god in Frankrijk'. 

(VER)BOUWEN

De accommodatie, de twee huizen en de oude schuur waren ongeschikt voor het geven van trainingen en moesten grondig worden verbouwd.

Samen met haar vrienden Mick en Kate heeft Petra een jaar lang heel intensief verbouwd. De verdieping en tussenmuren werden uit de schuur gesloopt zodat alleen de buitenmuren bleven staan. Daarna kon alles opnieuw ontworpen en opgebouwd worden. Na een jaar hard werken was het prachtige en unieke trainingscentrum van 2Moons een feit!

START

OPLEIDING

In 2010 werkte Petra nog regelmatig in Nederland. Ze kon het werk niet meer aan en er was veel vraag naar kundige gedragstrainers. Ze besloot een professionele paardenopleiding op te zetten om trainers van hoge kwaliteit op te leiden. 

De lesdagen werden georganiseerd in Nederland én in Frankrijk. De passie van Petra om haar kennis en kunde over te dragen werd nu echt vervuld. Naast haar liefde voor lesgeven is Petra enorm gedreven om haar studenten persoonlijk te begeleiden en te coachen. Het is haar missie om studenten in hun hoedanigheid als paardentrainer én in hun persoonlijke leven volledig in hun kracht te zetten.

"WIE GOED DOET, GOED ONTMOET"

Dit gezegde heeft Petra groot op de muur van haar trainingscentrum geschilderd, met daaronder (in het Frans): "Een goede daad gaat nooit verloren". Op deze manier in het leven staan en op deze wijze met elkaar omgaan, daar gelooft Petra in! 

In 2013 kwam er een nieuwe liefde in het leven van Petra, Jim Schalekamp, waarmee ze in 2016 is getrouwd. Jim is inmiddels onmisbaar in het bedrijf 2Moons. Jim is verantwoordelijk voor de organisatie, facturatie en administratie en hij is werkzaam op de opleiding als coach en docent. Jim is daarnaast ook fotograaf en heeft het grootste deel van de foto's op deze website gemaakt.

TRAINEN+
CONTACT & VERBINDEN

Petra is een nuchtere Rotterdamse paardentrainer, van het type: "niet lullen, maar poetsen!". Tijdens haar trainingen is vaak zichtbaar dat Petra op een bijzondere manier verbinding kan maken met het paard. Mensen vinden dat vaak magisch om te zien. "Hier is écht niet zweverigs aan" zegt Petra "het is gewoon... TRAINENPLUS en daarmee bedoel ik: TRAINEN plus CONTACT en VERBINDING geeft VERTROUWEN en SAMENWERKING". 

TRAINEN+ is meer dan een paard trainen. Het is trainen met contact en een diepe verbinding met het paard. Die verbinding zorgt ervoor dat het paard een gelijke afstemming kan krijgen met de trainer. Daardoor ontstaat rust en vertrouwen en is er aantoonbaar meer samenwerking vanuit het paard. De training zal daardoor voor mens én paard plezierig en succesvol verlopen.
 

Petra wil deze wijze van verbinding maken met paarden graag delen en overdragen aan haar studenten en geïnteresseerden. Echte verbinding en werkelijk contact met een paard voelt als een bijzondere uitwisseling van liefde en eenheid tussen mens & paard. Het is sowieso dé fijnste basis voor de start van een gedragstraining met een paard. 

routebeschrijving2Moons.png

CONTACT

Bedankt voor jouw inzending

 

Wij zijn als studenten superblij met zo'n juf!! Werken als het moet, rosé als het mag! Peet, we love you!


 

WINNIFRED VAN BAARS
STUDENT OPLEIDING

bottom of page