logo.png

LESSTOF & KOSTEN LEVEL 3

KEURMERK VOOR KWALITEIT & PROFESSIONALITEIT

NRTO_keurmerk.png

LEVEL 3

In het laatste jaar van de opleiding wordt je voorbereid om geheel zelfstandig met paard en eigenaar volgens de Methode 2Moons® te werken. 
Technieken, kennis en kunde heb je je eigen gemaakt en je bent ervaren genoeg om met jonge- en probleempaarden  te trainen. Je maakt succesvol gebruik van de Methode 2Moons® en kan deze methode ook overbrengen op de eigenaar van het paard.
Je leert  hoe je een eigen bedrijf kan opzetten zodat je de stap naar professoneel trainer daadwerkelijk kan maken.

Modules
11. Intuïtieve ontwikkeling
12. Écht contact met mens & paard

13. Werken met jonge- en probleempaarden
14. Communicatie & didactiek
15. Management & bedrijfsvoering

Aantal lesdagen (17 facultatief)
38 dagen

 

Studiebelasting (thuis en/of op stal)
± 2 uur per week

 

Prijs
€ 3.080,-

Examenkosten

€ 495,-

 

Start
Zondag 30 januari


 

   WAARVAN

17

FACULTATIEF
 

LEVEL 3

LESDAGEN
 

38

INTUÏTIEVE ONTWIKKELING

MODULE 11

Wat is energie? En hoe kun je je op de energie van een ander mens of paard afstemmen? Vertrouw jij genoeg op jouw intuïtie in de praktijk? Hoe kun je efficiënt omgaan met jouw energie in het werk met mens en paard? 

Je leert hoe je jezelf kan beschermen tegen negatieve invloeden (o.a. reacties van anderen) en tegelijkertijd open, zelfverzekerd en krachtig kan blijven trainen met het paard.

In de opleiding leggen we een verband tussen intuïtie en het gedrag van mensen en hoe je dit praktisch kan toepassen in de interactie tussen mens en paard.

Docent


 

Studielast
3 dagen

 

Data
zondag 30 januari
zaterdag 5 februari
zaterdag 19 februari

 

Locatie
2Moons trainingscentrum in Bleiswijk. Deze lesdagen zijn niet online te volgen.

De Methode 2Moons® stelt je in staat om door middel van leiderschap en grondwerk, maar ook op basis van jouw intentie en persoonlijkheid, een écht diep contact met paarden te maken. Wat is écht contact maken nou precies?

Bij écbt contact, een diepe verbinding een grenzeloos vertrouwen tussen mens & paard ontstaat EENHEID tussen mens & paard. In deze module wordt het oog getraind op het herkennen van écht contact. Hoe breng je zelf dat tot stand en wat is daarvoor nodig? Hoe kun je een paard volledig spiegelen en vervolgens afstemmen op het paard zodat het paard zelf dat échte contact met jou opzoekt?

Wanneer is dat contact er en wanneer niet? Wat gaat eraan vooraf en hoe krijg je dat contact voor elkaar?

Écht contact kunnen maken met mens en paard is een belangrijk gereedschap van een gediplomeerd 2Moons instructeur. Met écht contact ervaar je éénheid tussen mens en paard. Het paard kan de trainer volledig vertrouwen en zal zich volledig overgeven aan het leiderschap van de trainer.

Docent

 

Studielast
2 dagen

 

Data
zaterdag 9 april

zondag 10 april
 

Locatie
2Moons trainingscentrum in Bleiswijk. Deze lesdagen zijn ook online te volgen.

ÉCHT CONTACT MENS & PAARD

MODULE 12

TRAINEN VAN JONGE- EN PROBLEEMPAARDEN

MODULE 13

Veertien dagen werken in de praktijk met jonge- en probleempaarden en het begeleiden van hun eigenaren. Alle studenten worden zorgvuldig door Petra en 2Moons Top Instructeurs begeleid en gecoached om ‘de puntjes op de i’ te zetten. 

Hier breng je al je kunde en kennis in de praktijk door zelfstandig als trainer aan het werk te gaan. Studenten uit Niveau 2 assisteren bij deze module als voorbereiding op hun volgend leerjaar.

2Moons vindt dat de kennis uit module 1 t/m 12 nodig is voor het succesvol trainen van paarden met gedragsproblemen. Daarom is Module 13 niet als losse module te boeken.

Docenten & examinatoren
 

Studielast
9 tot 14 dagen


Data 2022:
Studenten Level 3 uit 2021

19 & 20 maart in Breukelen
23 & 24 april in Breukelen
 

Studenten Level 3 uit 2022

30 april & 1 mei in Breukelen
18 & 19 juni in Steensel
16 & 17 juli in Steensel
1 & 2 oktober

 

Locatie
Stal Breukelenhof veulenopfok Breukelen
Stal Smits in Steensel

COMMUNICATIE & DIDACTIEK

MODULE 14

Communicatie speelt gedurende de opleiding een grote rol. Tijdens een training dien je het gedrag van paarden te kunnen beïnvloeden, maar tegelijkertijd de eigenaar of omstanders weten te motiveren en te stimuleren.

Belangrijk is dat een gedragstrainer de juiste wijze van communicatie en didactiek bereikt met het paard én met de eigenaar van het paard. Hoe doe je dat met groepen? Of met weerstand? Je bent immers (nog) geen goede trainer als jij de enige bent die succesvol met het paard kan werken. Je bent een goede trainer als de klant het zelf geleerd heeft en jou, na de training, nooit meer nodig heeft.

Je moet dus niet alleen in staat zijn paarden te trainen, maar vooral ook jouw kunde en kennis aan mensen willen én kunnen overdragen.

Docent


 

Studielast
2 dagen

 

Data 2022
zaterdag 8 oktober

zaterdag 22 oktober
 

Locatie
2Moons trainingscentrum in Bleiswijk. Alle lesdagen zijn ook online te volgen.

MANAGEMENT & BEDRIJFSVOERING

MODULE 15

In deze module komen de belangrijkste zaken van management en bedrijfsvoering aan bod. Ga je professioneel aan de slag?  Doe je dat parttime of fulltime? Kies je voor loondienst of ga je als ZZP’er aan de slag? Hoe maak je een goed en succesvol bedrijfsplan? 

Hoe bepaal je je doelgroep? Wat kan marketing en reclame voor jouw bedrijf doen? Waar moet een goede website aan voldoen? Wat is jouw ideale klant? Wat is jouw ‘unique selling point’ en hoe vertel je dat kort en bondig?
 

Hoe maak je een blauwe oceaan en wat is jouw landingsbaan? Welke bedrijfsvorm past bij jou en welke juridische en fiscale aspecten horen bij die keuze? Wanneer schrijf je je in bij de Kamer van Koophandel? Wat verandert er met de Omzetbelasting vanaf 2020? Hoe lees je een balans en een winst en verliesrekening? Wat zijn bedrijfskosten en investeringen? Wanneer mag en wanneer moet je factureren? Hoe voer je een efficiënte webbased administratie? Doe je je eigen administratie of wil je liever naar een betrouwbare adviseur? Wat zijn daarvan de kosten? Hoe beperk je persoonlijke- en bedrijfsrisico’s? Welke verzekeringen zijn verplicht? En we gaan tenslotte ook in op bijzondere vormen van gedragsbeïnvloeding. 

DocentStudielast
2 dagen


Data 2020
zaterdag 19 november
Nicoline Huizinga - M
aak jezelf én jouw bedrijf zichtbaar.

zaterdag 3 december
Jim Schalekamp - management en administratie

Locatie
2Moons trainingscentrum in Bleiswijk. Alle lesdagen zijn ook online te volgen.

Het examen wordt afgerond met vijf examencijfers: de student levert drie examenopdrachten aan op film, maakt één schriftelijke theorietoets en ontvangt één cijfer voor beoordelingen tijdens drie praktijktrainingen met paard én eigenaar.

Deze praktijkdagen worden door de opleiding georganiseerd. Er zijn twee docenten aanwezig om de student te begeleiden en/of te examineren.

Bij het behalen van de vijf beoordelingen met een voldoende (of meer) is de student geslaagd voor het diploma. Voor één van de vijf beoordelingen is een herkansing mogelijk. Bij meer dan één onvoldoende beoordeling is de student gezakt voor het examen. Deze beslissing wordt genomen in samenspraak met de leden van de examencommissie.
 

Op het jaarlijkse 2Moons feest ontvangt de student het certificaat of diploma. Na het behalen van het diploma is hij/zij officieel gediplomeerd 2Moons gedragstrainer voor mens & paard en is het mogelijk om een verzekering voor bedrijfsaansprakelijkheid af te sluiten voor professionele werkzaamheden als 2Moons gedragstrainer.

Uitreiking diploma & 2Moons Feest
13 augustus 2022

Beoordeling opdracht 1 
vóór eind april 2022
 

Beoordeling opdracht 2
nader overeen te komen

Beoordeling opdracht 3
nader overeen te komen
 

Schriftelijke toets over leerjaar 2022
7 januari 2023

TOETSEN & EXAMENS

98

LESDAGEN
 

LEVEL 1, 2 & 3

   WAARVAN

26

FACULTATIEF
 

 

Lieve Petra,
bedankt voor alles wat je ons hebt geleerd! Bedankt voor je wijsheid en dat je niet naar mij hebt geluisterd op bepaalde momenten, maar dat je echt op je intuïtie hebt vertrouwd.


 

FLORENCE FABER
GEDIPLOMEERD GEDRAGSTRAINER

routebeschrijving2Moons.png

CONTACT

Bedankt voor jouw inzending

LESDAGEN