logo.png

LESSTOF & KOSTEN

LEVEL 1

Je leert succesvol paarden trainen door het ontwikkelen van kennis en kunde over diverse paardentypes, het gebruik van leertheorieën, diverse trainingstechnieken en alle fysieke en mentale aspecten van paardengedrag. 

De focus ligt in het eerste leerjaar voornamelijk op het ontwikkelen van zoveel mogelijk kennis over het karakter en gedrag van paarden. Je leert daarnaast ook grond- en loswerken om jouw bewustwording en lichaamstaal te ontwikkelen en om nóg beter met paarden te communiceren.

Je leert hoe je de verschillende leertheorieën en diverse trainingstechnieken in de praktijk kan toepassen.  En je gaat ook al aan de slag om jezelf te presenteren en oefenen om jouw didactische kennis aan een ander over te dragen.

Vrijstelling

Wanner je elders kennis hebt gemaakt met gedragstraining en een opleiding (of een gedeelte van een opleiding) hebt gevolgd is het mogelijk vrijstelling te krijgen voor bepaalde modules. Het gaat daarbij om opleidingen zoals bijvoorbeeld Klaus Ferdinand Hempfling, de Tinley academie, de opleiding van Emiel Voest en de E-Quine opleiding van Annemarie van der Toorn. Maak gerust een persoonlijke afspraak met Petra om de mogelijkheden te bespreken. 

Modules

 

 

 


Beoordelingen

 


 

Aantal lesdagen (2 facultatief)
23 dagen

 

Studiebelasting (thuis en/of op stal)
± 1 uur per week

 

Prijs
€ 2.580,-

 

Start
Zaterdag 7 maart 2020

 

Locaties
2Moons Bleiswijk
2Moons trainingscentrum Frankrijk
Holistische praktijk voor dieren Den Hoek

 

Agenda

   WAARVAN

2

FACULTATIEF
 

LEVEL 1

LESDAGEN
 

23

LEVEL 2

Alle lesstof van het eerste leerjaar passen we toe bij de module trailerladen. Daarnaast ligt de nadruk op het motiveren, stimuleren en beïnvloeden van gedrag van paarden en op jouw ontwikkeling tot een krachtig én succesvol gedragstrainer. 

Je ontwikkelt jezelf in het trainen en positief beïnvloeden van gedrag en krijgt daarnaast inzicht in jouw eigen karakter en gedrag. Je leert om te gaan en succesvol te handelen in verschillende situaties met mens en paard.
 

Je wordt dit leerjaar ook voorbereid op het werken met jonge- en probleempaarden en maakt deel uit van het team derdejaars studenten bij hun praktijk- en examentrainingen.

Modules

 


 


Assisteren van 3e jaars studenten tijdens praktijkdagenBeoordelingen

 

Aantal lesdagen (8 facultatief)
36 dagen

 

Studiebelasting (thuis en/of op stal)
± 1,5 uur per week

 

Prijs
€ 3.080,-

 

Start
Zaterdag 4 januari 2020

 

Locaties
2Moons Bleiswijk
2Moons trainingscentrum Frankrijk
Stoeterij Frá Skoti

Stal Breukelenhof veulenopfok

Agenda


 

   WAARVAN

10

FACULTATIEF
 

LEVEL 1 & 2

LESDAGEN
 

59

LEVEL 3

In het laatste jaar van de opleiding wordt je voorbereid om geheel zelfstandig met paard en eigenaar volgens de Methode 2Moons® te werken. 
Technieken, kennis en kunde heb je je eigen gemaakt en je bent ervaren genoeg om met jonge- en probleempaarden  te trainen. Je maakt succesvol gebruik van de Methode 2Moons® en kan deze methode ook overbrengen op de eigenaar van het paard.
Je leert  hoe je een eigen bedrijf kan opzetten zodat je de stap naar professoneel trainer daadwerkelijk kan maken.

Modules

 

 

 

 

 

Beoordelingen


 

Aantal lesdagen (12 facultatief)
37 dagen

 

Studiebelasting (thuis en/of op stal)
± 2 uur per week

 

Prijs
€ 3.080,-

Examenkosten

€ 495,-

 

Start
Zaterdag 8 februari 2020

 

Locaties
2Moons Bleiswijk

Stal Breukelenhof veulenopfok

Agenda


 

   WAARVAN

22

FACULTATIEF
 

LEVEL 1, 2 & 3

LESDAGEN
 

96

TEGEMOET-

KOMING IN JE
STUDIEKOSTEN

2Moons biedt de opleiding voor een zeer scherpe prijs. Je krijgt in 3 jaar tijd 96 lesdagen (ruim 576 contacturen). De lesstof heeft een hoge kwaliteit en daarmee levert 2Moons veel waar voor je geld. Er zijn meerdere mogelijkheden om je studiekosten geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen.


Aftrek inkomstenbelasting
Tot en met 2021 bestaat de mogelijkheid om studiekosten in aftrek te brengen van de inkomstenbelasting. Zolang je het doel hebt om met de opgedane kennis aan de slag te gaan als gedragstrainer, coach of op welke manier dan ook.

STAP budget
Vanaf 2022 is bovenstaande regeling afgeschaft en komt er een zogenaamd STAP budget (Stimulans Arbeidsmarktpositie budget) voor leerontwikkeling. De overheid wil mensen stimuleren om zelf regie te nemen op hun loopbaan en hun leven, zodat zij zich kunnen blijven ontwikkelen en hun eigen keuzes kunnen maken. De overheid wil zowel werkenden als niet-werkenden in de gelegenheid stellen om een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 tot € 2.000 per persoon aan te vragen

 
UWV
Het UWV heeft meermalen de opleidingskosten van studenten geheel of gedeeltelijk vergoed.
.


Vermindering winstbelasting
Ondernemers kunnen, mits het aannemelijk te maken is de opgedane kennis beroepsmatig in te zetten, de opleidingskosten als bedrijfskosten opvoeren en daarmee de winst en de winstbelasting verlagen.

Vergoeding werkgever
2Moons ervaart dat bedrijven en (overheids)instellingen een deel of de gehele opleidingskosten vergoeden voor medewerkers die onze opleiding volgen. Daarbij gaat het om het verhogen van kennis voor de huidige werkzaamheden, bijvoorbeeld communicatievaardigheden en communicatiestrategieën en reflectief vermogen, of voor een traject om het carrièreperspectief te verbreden.

 

2Moons leert je stapsgewijs jezelf fysiek, mentaal en emotioneel te vernieuwen.
Zo kom je tot een hoger niveau van bewustzijn, compassie en leiderschap.


 

MARISKA TJASSENS KEISER
GEDIPLOMEERD GEDRAGSTRAINER

routebeschrijving2Moons.png

CONTACT

Bedankt voor jouw inzending