top of page
logo.png

LESSTOF & KOSTEN OPLEIDINGEN

WORDT SPECIALIST GEDRAG MENS & PAARD

KEURMERK VOOR KWALITEIT & PROFESSIONALITEIT

LEVEL 1

Trainer & Instructeur Los- & Grondwerk

In dit leerjaar leer je succesvol paarden trainen door het ontwikkelen van kennis en kunde over diverse paardentypes, het gebruiken van diverse leertheorieën, diverse trainingstechnieken en kennis over alle fysieke en mentale aspecten van paardengedrag. 

Je kan starten met de 6-daagse basisopleiding (module 1 en 2). Daarin leer je in theorie en praktijk alles over het gedrag van paarden en hoe een paard gewenst gedrag kan aanleren. Wanneer jij je kennis verder wil vergroten kun je na de basisopleiding de vervolgopleiding (module 3, 4 en 5) volgen. Als je meteen start met een inschrijving op geheel Level 1 (basis + vervolg) ontvang je € 150,- korting ten opzichte van starten met basis- en verder gaan met de vervolgopleiding 

De focus ligt in het eerste leerjaar voornamelijk op het ontwikkelen van zoveel mogelijk kennis over het karakter en gedrag van paarden. Je leert daarnaast ook uitgebreid grond- en loswerken om jouw lichaamstaal en bewust gebruik daarvan te ontwikkelen om nóg beter met paarden te kunnen communiceren.

Je leert hoe je, in de praktijk, de verschillende leertheorieën en de diverse trainingstechnieken kan gaan toepassen in je omgang met paarden. En je gaat al in het eerste leerjaar aan de slag om jezelf te presenteren en om jouw didactische kennis aan een ander over te dragen.

Je wordt dit leerjaar ook al betrokken in het werken met paarden met problemen met trailerladen omdat je deel uitmaakt van het team tweedejaars studenten dus je gaat assisteren bij praktijk- en examendagen van het 2e jaar.

Aan het eind van elke opleiding ontvang je een certificaat. Als je graag professioneel met deze lesstof aan de slag wil gaan kun je in Level 1 extra beoordelingen en examens aanvragen om het DIPLOMA TRAINER & INSTRUCTEUR LOS- & GRONDWERK te behalen. Met dit diploma kun je een verzekeringspolis voor bedrijfsaansprakelijkheid afsluiten en dus kun je meteen na het eerste leerjaar als professional én verzekerd aan het werk. 

NIEUW!
IN 2023

LEVEL 1

Deze opleiding bestaat uit 5 modules van 21 lesdagen. Bij het volgen van alle modules uit level 1 mag je ook ±18 facultatieve extra lesdagen volgen. De modules zijn als basis- en vervolgopleiding en ook los te volgen. 

BASIS OPLEIDING: € 995,- (module 1 & 2).
Na deelname: Certificaat 2Moons basisopleiding
 


VERVOLG OPLEIDING: € 1.735,- (module 3, 4, 5).
Na deelname: Certificaat 2Moons vervolgopleiding
 


GEHEEL LEVEL 1: € 2.580,- (module 1, 2, 3, 4, en 5).
Na deelname: Certificaat 2Moons Level 1
Na deelname met examens: Diploma 2Moons Level 1 Trainer & instructeur los- & grondwerk.
 


DEELNAME LOSSE MODULE:
Na deelname: Certificaat Module 1, 2, 3, 4, of 5
module 1: (3 lesdagen 1 webinar) € 549,-​​​
module 2: (3 lesdagen + 1 webinar) € 549,-

module 3: (6 lesdagen) € 895,-

module 4: (4 lesdagen) € 549,-

module 5: (3 lesdagen) € 449,-

 

 


Totaal aantal lesdagen level 1
21 dagen

Facultatieve lesdagen bij volgen van de gehele opleiding:
18 dagen

Studiebelasting (thuis en op stal)
± 1 uur per week


Locaties
2Moons in Bleiswijk
Holistische praktijk Den Hoek in de Bilt

Die Flardingha ruiters in Vlaardingen
Online & E-learning lesdagen

Diverse buiten- & praktijklocaties
 

LEVEL 1 DIPLOMA: TRAINER & INSTRUCTEUR LOS- & GRONDWERK
Examenkosten (alleen nodig indien de student extra beoordelingen en examens doet om het diploma te behalen)
€ 425,-
 

Vrijstelling
Wanner je elders kennis hebt gemaakt met gedragstraining en een opleiding (of een gedeelte van een opleiding) hebt gevolgd is het mogelijk vrijstelling te krijgen voor bepaalde modules. Het gaat daarbij om opleidingen zoals bijvoorbeeld Klaus Ferdinand Hempfling, de Tinley academie, de opleiding van Emiel Voest en de E-Quine opleiding van Annemarie van der Toorn. Maak gerust een persoonlijke afspraak met Petra om de mogelijkheden daarvoor te bespreken. 

NRTO_keurmerk.png

LEVEL 2

Instructeur & trainer trailerladen

Alle lesstof van de modules uit het eerste leerjaar passen we toe bij de module trailerladen. Je leert volledig zelfstandig te trainen en te werken. Daarnaast ligt de nadruk op het motiveren, stimuleren en beïnvloeden van gedrag van paarden en ook op jouw ontwikkeling tot een krachtig, zelfverzekerd én succesvol trainer en instructeur. 

Je ontwikkelt jezelf in het trainen en positief beïnvloeden van gedrag en krijgt daarnaast inzicht in jouw eigen karakter en gedrag. Je leert om te gaan en succesvol te handelen in verschillende situaties met mens en paard.
 
Je gaat dit jaar uitgebreid aan het werk met trailerladen. Je leert hoe je gedrag kan beïnvloeden en hoe je een diepere verbinding kan maken met mens & paard. Ook leer je om te gaan met weerstand van omstanders, want ook dat kan tijdens jouw werk voorkomen. Daarnaast wordt je dit leerjaar voorbereid op het werken met jonge- en probleempaarden omdat je deel uitmaakt van het team derdejaars studenten bij praktijk- en examentrainingen.

Aan het eind van het leerjaar ontvang je een certificaat. Als je graag professioneel met deze lesstof aan de slag wilt kun je extra beoordelingen en examens aanvragen om het DIPLOMA Instructeur & Trainer Trailerladen te behalen. Met dit diploma kun je een polis voor bedrijfsaansprakelijkheid afsluiten en dus professioneel én verzekerd aan het werk.
 
 
 
 
 
 
 

NIEUW!
IN 2023

LEVEL 2

Deze opleiding bestaat uit 5 modules van 17 lesdagen. Bij het volgen van alle modules uit level 2 mag je ook ± 18 extra facultatieve extra lesdagen volgen. De vijf modules zijn ook als losse module te volgen. 
GEHEEL LEVEL 2: € 3.080,- (module 6, 7, 8, 9, en 10)
Na deelname: Certificaat 2Moons Level 2
Na deelname met examens: Diploma 2Moons Level 2
Trainer & instructeur
 trailerladen.


DEELNAME LOSSE MODULE:
Kosten deelname aan losse module:
module 6: (6 lesdagen) € 1.250,-​​​
module 7: (3 lesdagen) € 445,-

module 8: (4 lesdagen) € 895,-

module 9: (3 lesdagen) € 595,-

module 10: (2 lesdagen) € 390,-
Totaal aantal lesdagen level 1
17 dagen

Facultatieve lesdagen level 1
18 dagen

Studiebelasting (thuis en op stal)
± 1 uur per week


Locaties
2Moons in Bleiswijk
2Moons in Puttershoek
Diverse buiten- & praktijklocaties
Online & E-learning lesdagen

LEVEL 2 DIPLOMA: INSTRUCTEUR EN TRAINER TRAILERLADEN
Examenkosten (alleen nodig indien de student extra beoordelingen en examens doet om het diploma te behalen)
€ 574,-

 

LEVEL 3

In het laatste jaar van de opleiding komen alle modules van de voorgaande opleidingen samen. Je leert volledig zelfstandig te trainen en te werken. Je leert hoe je de moeilijkste problemen met trailerladen op kan lossen, hoe je een jong paard kan opvoeden, beleren en zadelmak kan maken en je leert hoe je diverse rij-technische problemen tussen ruiter en paard kan begeleiden. 
Technieken, kennis en kunde heb je je eigen gemaakt en je bent ervaren genoeg om met jonge- en probleempaarden te trainen. Je maakt succesvol gebruik van de Methode 2Moons en kan deze methode ook overbrengen op de eigenaar van het paard.

Je leert dit leerjaar ook hoe jij jouw eigen bedrijf kan opzetten zodat je de stap naar professioneel trainer daadwerkelijk kan maken. Deze module (15) is ook voor studenten van Level 1 of 2 al eerder te volgen indien zij met het diploma van level 1 en/of 2 professioneel én verzekerd aan het werk willen gaan.

Na het behalen van het DIPLOMA Instructeur & Gedragstrainer voor Mens & Paard kun je professioneel aan het werk. O.a. het beleren van jonge paarden én het oplossen van rijtechnische problemen is met het diploma van Level 3 ook verzekerbaar. 

Instructeur & Gedragstrainer Mens & Paard

LEVEL 3

Deze opleiding bestaat uit 5 modules van 19 lesdagen. Bij het volgen van alle modules uit level 3 mag je ±16 facultatieve extra lesdagen volgen. De vijf modules zijn ook als losse module en als korte opleiding te volgen. 
Kosten deelname geheel level 3
€ 3.080,-

Kosten deelname aan losse module
module 11: (4 lesdagen) € 780,-​​​
module 12
: (3 lesdagen) € 499,-

module 13: (3 lesdagen)  499,-

module 14: (min. 7 lesdagen) € 1.212,-

module 15: (2 lesdagen) € 390,-

Totaal aantal lesdagen level 1
19 dagen

Facultatieve lesdagen level 1
16 dagen

Studiebelasting (thuis en op stal)
± 1 uur per week


Locaties
2Moons in Bleiswijk
2Moons in Puttershoek
Diverse buiten- & praktijklocaties
Online & E-learning lesdagen

LEVEL 3 DIPLOMA: INSTRUCTEUR & GEDRAGSTRAINER VOOR MENS & PAARD
Examenkosten
€ 500,-
(alleen nodig indien de student extra beoordelingen en examens doet om het diploma te behalen)

NIEUW!
IN 2023

PRIJS & KWALITEIT

2Moons biedt modules van een zeer hoge kwaliteit tegen een zeer scherpe prijs. Je krijgt veel lesdagen waarin je wordt voorzien van veel kunde en kennis door kundige begeleiding van docenten die allen werkzaam en specialisten zijn in hun vakgebied.
2Moons is altijd bereid om met studenten mee te denken over financiële mogelijkheden om het lesgeld te kunnen voldoen. Een leerjaar kan in 4, 12 of zelfs in 24 termijnen worden betaald. Zo kan een student die de opleiding financieël niet in één jaar kan betalen de opleiding in twee jaar betalen en ook aan de jaaropleiding deelnemen. 
NRTO_keurmerk.png

 

2Moons leert je stapsgewijs jezelf fysiek, mentaal en emotioneel te vernieuwen.
Zo kom je tot een hoger niveau van bewustzijn, compassie en leiderschap.


 

MARISKA TJASSENS KEISER
GEDIPLOMEERD GEDRAGSTRAINER

routebeschrijving2Moons.png

CONTACT

Bedankt voor jouw inzending

bottom of page