top of page
logo.png

LESSTOF & KOSTEN OPLEIDINGEN

WORDT SPECIALIST GEDRAG MENS & PAARD

LEVEL 1

Trainer & Instructeur Los- & Grondwerk

In dit leerjaar leer je succesvol paarden trainen door het ontwikkelen van kennis en kunde over diverse paardentypes, het gebruiken van diverse leertheorieën, diverse trainingstechnieken en kennis over alle fysieke en mentale aspecten van paardengedrag. 

Je kan starten met de 6-daagse basisopleiding (module 1 en 2) die we gratis kunnen aanbieden via toekenning van het STAP budget. Wanneer jij je kennis verder wil vergroten kun je na de basisopleiding de vervolgopleiding (module 3, 4 en 5) volgen. Als je meteen start met een inschrijving op geheel Level 1 (basis & vervolg) ontvang je € 150,- korting. Natuurlijk kan je ook voor geheel Level 1 het jaarlijkse STAP budget aanvragen, wat bij toekenning € 1.000,- euro korting geeft op de kosten van de opleiding.

De focus ligt in het eerste leerjaar voornamelijk op het ontwikkelen van zoveel mogelijk kennis over het karakter en gedrag van paarden. Je leert daarnaast ook uitgebreid grond- en loswerken om jouw bewustwording en lichaamstaal te ontwikkelen om nóg beter met paarden te communiceren.

Je leert hoe je, in de praktijk, de verschillende leertheorieën en de diverse trainingstechnieken kan gaan toepassen. En je gaat al aan de slag om jezelf te presenteren en om jouw didactische kennis aan een ander over te dragen.

Je wordt dit leerjaar ook al betrokken in het werken met paarden met problemen met trailerladen omdat je deel uitmaakt van het team tweedejaars studenten bij praktijk- en examendagen.

Aan het eind van elke opleiding ontvang je een certificaat. Als je graag professioneel met deze lesstof aan de slag wil gaan kun je in Level 1 extra beoordelingen en examens aanvragen om het DIPLOMA Trainer & Instructeur Los- & Grondwerk te behalen. Met dit diploma kun je een polis voor bedrijfsaansprakelijkheid afsluiten en dus meteen na het eerste leerjaar professioneel én verzekerd aan het werk. 

Vrijstelling
Wanner je elders kennis hebt gemaakt met gedragstraining en een opleiding (of een gedeelte van een opleiding) hebt gevolgd is het mogelijk vrijstelling te krijgen voor bepaalde modules. Het gaat daarbij om opleidingen zoals bijvoorbeeld Klaus Ferdinand Hempfling, de Tinley academie, de opleiding van Emiel Voest en de E-Quine opleiding van Annemarie van der Toorn. Maak gerust een persoonlijke afspraak met Petra om de mogelijkheden daarvoor te bespreken. 

BASISOPLEIDING 1: PAARD & GEDRAG
€ 995,- of GRATIS bij toekenning van STAP budget. Deze opleiding bestaat uit 6 lesdagen en 2 webinars gegeven in de volgende twee modules:

 

 

 


VERVOLGOPLEIDING 1: COMMUNICATIE, WELZIJN & DIDACTIEK. 
€ 1.735,- of € 735,- bij toekenning van STAP budget. Deze opleiding bestaat uit 13 lesdagen gegeven in de volgende drie modules:


 
OPLEIDING LEVEL 1: TRAINER & INSTRUCTEUR LOS- & GRONDWERK
€ 2.580,- of € 1.580,- bij toekenning van STAP budget.
Level 1 is een samenvoeging van bovenstaande basisopleiding én de vervolgopleiding en bestaat uit 5 modules van 20 lesdagen. Bij het volgen van alle modules uit dit level mag je ook ±18 facultatieve lesdagen volgen.

 

Aantal lesdagen (waarvan 18 facultatief)
38 dagen

Studiebelasting (thuis en op stal)
± 1 uur per week


Locaties
2Moons in Bleiswijk
Holistische praktijk Den Hoek in de Bilt
Landgoed de Peerdegaerdt in Strijen
Desgewenst een buitenlocatie in NL
Online & E-learning lesdagen 

 


 

LEVEL 1 DIPLOMA: TRAINER & INSTRUCTEUR LOS- & GRONDWERK
Examenkosten € 350,- (alleen nodig indien de student extra beoordelingen en examens doet om het diploma te behalen)
 

NIEUW!
IN 2023

NRTO_keurmerk.png

KEURMERK VOOR KWALITEIT & PROFESSIONALITEIT

LEVEL 2

Instructeur & trainer trailerladen

Alle lesstof van de modules uit het eerste leerjaar passen we toe bij de module trailerladen. Je leert volledig zelfstandig te trainen en te werken. Daarnaast ligt de nadruk op het motiveren, stimuleren en beïnvloeden van gedrag van paarden en ook op jouw ontwikkeling tot een krachtig, zelfverzekerd én succesvol trainer en instructeur. 

Je ontwikkelt jezelf in het trainen en positief beïnvloeden van gedrag en krijgt daarnaast inzicht in jouw eigen karakter en gedrag. Je leert om te gaan en succesvol te handelen in verschillende situaties met mens en paard.
 
Je gaat dit jaar uitgebreid aan het werk met trailerladen. Je leert hoe je gedrag kan beïnvloeden en hoe je een diepere verbinding kan maken met mens & paard. Ook leer je om te gaan met weerstand van omstanders, want ook dat kan tijdens jouw werk voorkomen. Daarnaast wordt je dit leerjaar al voorbereid op het werken met jonge- en probleempaarden omdat je deel uitmaakt van het team derdejaars studenten bij praktijk- en examentrainingen.

Aan het eind van het leerjaar ontvang je een certificaat. Als je graag professioneel met deze lesstof aan de slag wilt kun je extra beoordelingen en examens aanvragen om het DIPLOMA Instructeur & Trainer Trailerladen te behalen. Met dit diploma kun je een polis voor bedrijfsaansprakelijkheid afsluiten en dus professioneel én verzekerd aan het werk.
 

 

 

 

 

 


NIEUW!
IN 2023

BASISOPLEIDING 2: TRAILERLADEN EN BEÏNVLOEDEN GEDRAG MENS & PAARD
kosten: € 1.615,- of € 615,- bij toekenning van STAP budget. Deze opleiding bestaat uit 9 lesdagen + 1 webinar gegeven in de volgende twee modules:
 

 

 

 


 

VERVOLGOPLEIDING 2: VERBINDING, PERS. ONTWIKKELING & DIDACTIEK
kosten: € 1.615,- of € 615,- bij toekenning van STAP budget. Deze opleiding bestaat uit 8 lesdagen gegeven in de volgende drie modules:

OPLEIDING GEHEEL LEVEL 2: TRAINER EN INSTRUCTEUR TRAILERLADEN
€ 3.080,- of € 2.080,- bij toekenning van STAP budget.
Level 2 is een samenvoeging van bovenstaande basisopleiding én de vervolgopleiding en bestaat uit 5 modules van 17 lesdagen en 1 webinar. Bij het volgen van alle modules uit dit level mag je ook nog ±23 extra en facultatieve lesdagen volgen.
 

Aantal lesdagen (waarvan 23 facultatief)
40 dagen

Studiebelasting (thuis en op stal)
± 1 uur per week
 

Locaties
2Moons in Bleiswijk
2Moons in Puttershoek
Diverse buiten- & praktijklocaties

Online & E-learning lesdagen

 

LEVEL 2 DIPLOMA: INSTRUCTEUR EN TRAINER TRAILERLADEN
Examenkosten € 425,- (alleen nodig indien de student extra beoordelingen en examens doet om het diploma te behalen)

LEVEL 3

In het laatste jaar van de opleiding komen alle modules van de voorgaande opleidingen samen. Je leert volledig zelfstandig te trainen en te werken. Je leert hoe je de moeilijkste problemen met trailerladen op kan lossen, hoe je een jong paard kan opvoeden, beleren en zadelmak kan maken en je leert hoe je diverse rij-technische problemen tussen ruiter en paard kan begeleiden. 
Technieken, kennis en kunde heb je je eigen gemaakt en je bent ervaren genoeg om met jonge- en probleempaarden te trainen. Je maakt succesvol gebruik van de Methode 2Moons en kan deze methode ook overbrengen op de eigenaar van het paard.

Je leert dit leerjaar ook hoe jij jouw eigen bedrijf kan opzetten zodat je de stap naar professioneel trainer daadwerkelijk kan maken. Deze module (15) is ook voor studenten van Level 1 of 2 al eerder te volgen indien zij met het diploma van level 1 en/of 2 professioneel én verzekerd aan het werk willen gaan.

Na het behalen van het DIPLOMA Instructeur & Gedragstrainer voor Mens & Paard kun je professioneel aan het werk. O.a. het beleren van jonge paarden én het oplossen van rijtechnische problemen is met het diploma van Level 3 ook verzekerbaar. 

Instructeur & Gedragstrainer Mens & Paard

NIEUW!
IN 2023

BASISOPLEIDING 3: OPLOSSINGEN VOOR DIVERSE GEDRAGSPROBLEMEN
kosten: € 1.715,- of € 715,- bij toekenning van STAP budget. Deze opleiding bestaat uit 10 lesdagen + 1 webinar gegeven in de volgende drie modules:
 

 

 

 VERVOLGOPLEIDING 3: PRAKTIJK: JONGE PAARDEN BELEREN & WERKEN MET PAARDEN MET GEDRAGSPROBLEMEN
kosten: € 1.515,- of € 515,- bij toekenning van STAP budget. Deze opleiding bestaat uit 7 lesdagen gegeven in de volgende twee modules:


 

 

OPLEIDING LEVEL 3: INSTRUCTEUR & GEDRAGSTRAINER VOOR MENS & PAARD
€ 3.080,- of € 2.080,- bij toekenning van STAP budget.
Level 3 is een samenvoeging van bovenstaande basisopleiding én de vervolgopleiding en bestaat uit 5 modules van 17 lesdagen en 1 webinar. Bij het volgen van alle modules uit dit level mag je ook nog ±16 extra en facultatieve lesdagen volgen.
 

Aantal lesdagen (waarvan ±16 facultatief)
33 dagen

Studiebelasting (thuis en op stal)
± 1 uur per week
 

Locaties
2Moons in Bleiswijk
2Moons in Puttershoek
Diverse buiten- & praktijklocaties

Online & E-learning lesdagen

 


 

LEVEL 3 DIPLOMA: INSTRUCTEUR & GEDRAGSTRAINER VOOR MENS & PAARD
Examenkosten € 425,- (alleen nodig indien de student extra beoordelingen en examens doet om het diploma te behalen)

€ 1.000,- SUBSIDIE OP STUDIEKOSTEN

2Moons biedt de modules en opleidingen voor een zeer scherpe prijs. Je krijgt enorm veel lesdagen voorzien van veel kennis en kundige begeleiding. De lesstof heeft een zeer hoge kwaliteit en daarmee levert 2Moons veel waar voor je geld. Studeren bij 2Moons heeft daarnaast nóg een groot voordeel!
Jij ontvangt via het aanvragen en toegekend krijgen van het STAP budget jaarlijks € 1.000,- korting op jouw studiekosten. Dit kan alleen bij erkende opleiders. Dit zijn o.a. opleiders zoals 2Moons die het keurmerk van de NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding) voeren.
NRTO_keurmerk.png

 

2Moons leert je stapsgewijs jezelf fysiek, mentaal en emotioneel te vernieuwen.
Zo kom je tot een hoger niveau van bewustzijn, compassie en leiderschap.


 

MARISKA TJASSENS KEISER
GEDIPLOMEERD GEDRAGSTRAINER

routebeschrijving2Moons.png

CONTACT

Bedankt voor jouw inzending

bottom of page