top of page

PROBLEEMLOOS TRAILERLADEN
IN DE PRAKTIJK

MODULE 6

logo.png
NRTO_keurmerk.png

KEURMERK VOOR KWALITEIT & PROFESSIONALITEIT

Elk probleem met trailerladen is oplosbaar! In zes lesdagen leer je alle ins- en outs met betrekking tot het oplossen van problemen met trailerladen. Je krijgt daarnaast ook veel informatie over technische gegevens van alle onderdelen van trailers (omdat ook die soms problemen kunnen veroorzaken).

Je leert in diverse technieken voor het trainen van paarden. Tijdens de laatste praktijkdag lossen we diverse problemen met trailerladen in de praktijk op. Na de module ben je in staat om paarden met kleine- en grote trailerlaadproblemen te trainen en hun eigenaren hiermee te begeleiden.
 
2Moons is ervan overtuigd dat de kennis uit modules 1 t/m 5 bijdraagt aan het succesvol trainen van paarden en eigenaren die problemen met trailerladen ondervinden. Om de kwaliteit van het trailerladen volgens de methode 2Moons zo hoog mogelijk te houden is geslaagd zijn met het diploma van Level 1 een voorkeur om aan de praktijklessen van module 6 deel te nemen. 

Na de lesdagen kunnen studenten in de periode van april t/m september paarden leren trailerladen en/of (kleine) problemen met trailerladen oplossen. Deze opdracht is facultatief. Wil je aan het eind van Level 2 examens volgen om het DIPLOMA Trainer & Instructeur Trailerladen te halen, dan is dit een verplicht onderdeel van de examens.

NIEUW!

Docent

 
Studielast
6 lesdagen

 

Onderwerpen
• Technische informatie over trailers.
• Het beleren van jonge paarden.

• Het verschil in trainen types paarden.
• Het trainen van de eigenaar en team.

• Het trainen en motiveren van het paard.

• Het oplossen van moeilijke situaties.

• Oplossingen voor ernstige problemen. 
 

Locatie

Praktijklocaties (nog nader te bepalen)
E-learning (thuisstudie) en Webinar.


Lestijden
Praktijkdagen 12.00 tot 18.00 uur. 
E-learning thuisstudie (dus in jouw eigen tijd)
Webinar 19.30 tot 21.30 uur.

Data
7 April E-learning (thuisstudie)
Het bestuderen van diverse filmpjes uit de praktijk van 2Moons. Uitgebreide uitleg over diverse oplossingen voor het oplossen van problemen met trailerladen. 

14 April E-learning (thuisstudie)

Het oplossen van specifieke problemen met trailerladen en het verschil in het werken met verschillende types paarden.
 
21 April E-learning (thuisstudie)
Het oplossen van lastige en moeilijke problemen met trailerladen en het motiveren en stimuleren van moeilijk en/of lastig te trainen paarden.

26 April Webinar (19.30 - 21.30 uur)
Live webinar met Petra om de vragen en de resultaten van de opdrachten van studenten op de E-leraning lesdagen te bespreken.

29 April (praktijkdag)
Deze praktijklesdag is op een buitenlocatie (nader te bepalen). We gaan met de klas 3 /4 paarden leren laden. Diegenen die het diploma ‘instructeur trailerladen’ willen behalen, kunnen na deze lesdag zelf gaan oefenen met trailerladen met paarden met niet al te grote problemen. 

26 augustus

Aanleveren van de lijst met getrainde paarden.

2 & 3 september (praktijkdagen)
Studenten gaan - onder begeleiding - van een docent aan het werk om jonge- en probleempaarden te leren trailerladen. 

 

Na afloop van het volgen van een losse module of opleiding
Certificaat van deelname

Mogelijkheid om Module 6 te volgen
Losse 6-daagse module: € 1.250,-
In de gehele opleiding Level 2€ 3.080,-

Bach Remedies zijn druppels gemaakt uit bloesems van bomen en struiken die een positief effect hebben op de gemoedstoestand van mens en dier. In deze module behandelen we alle 38 Bach Remedies die kunnen worden ingezet voor het beïnvloeden van 38 gemoedstoestanden.

Een juiste samenstelling van verschillende Bach Remedies kunnen de gemoedstoestand en training van een paard positief beïnvloeden. Het klinkt misschien zweverig, maar dat is het absoluut niet! Jarenlange ervaring met het werken met de Bach remedies leert dat de Bach Remedies wél degelijk een positieve ondersteuning kunnen zijn om de training met een paard positief te ondersteunen.

In deze module leren studenten de overeenkomsten en verschillen van de 38 remedies kennen en leren ze een juiste diagnose te stellen voor een ondersteunende Bach-remedie voor mens & paard. Ook gaan studenten tijdens deze lesdagen hun eigen gedragspatronen en dat van hun paard onderzoeken en gaan ze ervaren of een Bach Remedie voor henzelf en/of voor hun paard een positieve invloed heeft op bepaalde processen.

Docent


Studielast

3 lesdagen
 

Onderwerpen

 • Werking van de Bach remedies

 • 38 Gemoedsgesteldheden

 • Oorzaken van disharmonie

 • De juiste bloesems kiezen

 • De juiste diagnose stellen

 • Alle bloesems uitgebreid bestuderen

 • Aan de slag met de bloesems
   

Locatie
2Moons in Bleiswijk.
Alle lesdagen zijn ook online te volgen.


Lestijden
van 12.00 tot 18.00 uur. 

Data
17, 24 en 25 juni
 

Na afloop van het volgen van een losse module of opleiding
Certificaat van deelname

Mogelijkheid om Module 7 te volgen
Losse 3-daagse module: € 445,-
In de gehele opleiding Level 2€ 3.080,-

PAARD & GEDRAG BEÏNVLOEDEN

MET BACH REMEDIES

MODULE 7

Wie ben jij? En wat maakt jou tot een uitzonderlijk goede trainer? Het gaat om diégene die de leadrope aan het paard vasthoudt. Dát maakt namelijk het verschil. Hoe ga jij om met problemen en/of weerstand? Ben jij in staat om, in alle omstandigheden, in jouw kracht te blijven staan en een ander te blijven te motiveren en stimuleren?

In de opleiding van 2Moons leer je om (probleem)paarden te trainen én om jezelf (nóg beter) te ontwikkelen als mens en als paardentrainer. Persoonlijke ontwikkeling is een zéér belangrijk onderdeel in de opleiding van 2Moons. Inzicht in jouw persoonlijke gedragspatronen zorgt ervoor dat je de kans krijgt om gedragspatronen die jou negatief beïnvloeden te doorbreken en om te buigen. Dus van zwakte naar positiviteit en kracht. Zo kan je, in plaats van in je valkuil terecht komen, juist gebruik maken van je innerlijke kracht en al jouw kwaliteiten. 
 

Deze lesstof wordt ondersteund met persoonlijke ervaringen en voorbeelden uit het leven én uit de praktijk van 2Moons. We maken de vergelijking naar paarden trainen en naar verschillende trainingsmethoden en we gaan aan de slag om jouw intuïtie (verder) te ontwikkelen.

Docent


Studielast
4 lesdagen

Deze module wordt gegeven in een kleine groep van max. 5/6 studenten. Inschrijven op een losse module is mogelijk onder voorbehoud van beschikbaarheid, informeer gerust naar de mogelijkheden.
 

Onderwerpen

 • Wat zijn jouw gedragspatronen.

 • En wat zijn je valkuilen?

 • Wat liggen jouw kwaliteiten?

 • Hoe ontwikkel je je intuïtie?

 • Wat is jouw droom?

 • En wat is daar (nog) voor nodig?

 • Werken vanuit in je innerlijke kracht.

 • En ontwikkel jezelf als persoon.
   

Locatie
2Moons in Puttershoek.


Lestijden
van 12.00 tot 18.00 uur. 

Data
Groep 1: 15, 16, 17 en 18 juli

Groep 2: 29, 30, 31 juli en 1 augustus
 

Na afloop van het volgen van een losse module of opleiding:
Certificaat van deelname

Mogelijkheid om Module 8 te volgen:
Losse 4-daagse module: 
895-
In de gehele opleiding Level 2€ 3.080,-

De Methode 2Moons® stelt je in staat om door middel van leiderschap en grondwerk, maar ook op basis van jouw intentie en persoonlijkheid, een écht diep contact met paarden te maken. Wat is écht contact maken nou precies?

Bij écbt contact, een diepe verbinding een grenzeloos vertrouwen tussen mens & paard ontstaat EENHEID tussen mens & paard. In deze module wordt het oog getraind op het herkennen van écht contact. Hoe breng je zelf dat tot stand en wat is daarvoor nodig? Hoe kun je een paard volledig spiegelen en vervolgens afstemmen op het paard zodat het paard zelf dat échte contact met jou opzoekt?

Wanneer is dat contact er en wanneer niet? Wat gaat eraan vooraf en hoe krijg je dat contact voor elkaar?

Écht contact kunnen maken met mens en paard is een belangrijk gereedschap van een gediplomeerd 2Moons instructeur. Met écht contact ervaar je éénheid tussen mens en paard. Het paard kan de trainer volledig vertrouwen en zal zich volledig overgeven aan het leiderschap van de trainer.

Docent


Studielast

3 lesdagen
 

Onderwerpen

 • Wat is écht contact en verbinding?

 • Hoe werkt spiegelen precies?

 • Vastdenken en omdenken

 • Afstemmen tussen mens & paard

 • Meebewegen en empathie

 • Intentie waarnemen

 • Werken vanuit liefde, rust & respect

 • Het belang van congruent zijn

 • Werken vanuit een zuivere intentie.
   

Locatie
2Moons in Bleiswijk.
Alle lesdagen zijn ook online te volgen.


Lestijden
van 12.00 tot 18.00 uur. 


Data 2023
27 mei en 3 juni
 

Na afloop van het volgen van een losse module of opleiding:
Certificaat van deelname

Mogelijkheid om Module 7 te volgen:
Losse 3-daagse module :  595,-
In de gehele opleiding Level 2€ 3.080,-

COMMUNICATIE & DIDACTIEK

MODULE 10

Communicatie speelt gedurende de opleiding een grote rol. Tijdens een training dien je het gedrag van paarden te kunnen beïnvloeden, maar tegelijkertijd de eigenaar of omstanders weten te motiveren en te stimuleren.

Belangrijk is dat een gedragstrainer de juiste wijze van communicatie en didactiek bereikt met het paard én met de eigenaar van het paard. Hoe doe je dat met groepen? Of met weerstand? Je bent immers (nog) geen goede trainer als jij de enige bent die succesvol met het paard kan werken. Je bent een goede trainer als de klant het zelf geleerd heeft en jou, na de training, nooit meer nodig heeft.

Je moet dus niet alleen in staat zijn paarden te trainen, maar vooral ook jouw kunde en kennis aan mensen willen én kunnen overdragen.

Docent


Studielast

2 lesdagen
 

Onderwerpen

 • Zuivere kennisoverdracht

 • Hoe ontstaat ruis in communicatie?

 • Omgaan met weerstand.

 • Hoe kun je weerstand verminderen?

 • Hoe kun je conflicten voorkomen?

 • Het begeleiden van groepen.

 • Het beantwoorden van lastige emails.
   

Locatie
2Moons in Bleiswijk.
Alle lesdagen zijn ook online te volgen.


Lestijden
van 12.00 tot 18.00 uur. 


Data 2023
28 oktober en 4 november
 

Na afloop van het volgen van een losse module of opleiding:
Certificaat van deelname

Mogelijkheid om Module 7 te volgen:
Losse 2-daagse module: € 390,-
In de gehele opleiding Level 2€ 3.080,-

Website jan 2018-1505-048_edited.jpg

EXTRA TE VOLGEN LESDAGEN 

NÓG MEER KENNIS & KUNDE OPDOEN

Wanneer je alle modules van Level 2 volgt kun je nog meer kennis & kunde opdoen door het bijwonen van praktijk- en examendagen van je klasgenoten, en de studenten van de 3e klas. Tijdens de beoordelingen zal Petra zoveel mogelijk feedback en tips geven en kunnen studenten aantekeningen maken. Elke praktijkdag én examendag is een LESDAG. Het is niet verplicht erbij te zijn, maar het is een mooie kans om nóg veel meer kennis en kunde tot je te nemen.


Bijwonen van Examens Level 2
Niet iedereen uit de klas doet mogelijk mee aan de examens, maar mogelijk wil diegene wel graag leren van de examenbeoordelingen van klasgenoten. Bij de video- en praktijkbeoordelingen mogen ook 2e-jaars studenten die geen examens doen aanwezig zijn om zoveel mogelijk te leren van de feedback tijdens de beoordelingen. 

 

Assisteren bij praktijkdagen 2e en 3e klas
Het aantal praktijkdagen kunnen meer of minder worden afhankelijk van het aantal studenten dat deelneemt aan de praktijkdagen. Dit zijn lesdagen waarin je veel extra kennis & kunde over de lesstof uit jouw leerjaar kunt opdoen. Ook wordt je alvast voorbereid op de lesstof van jouw volgende leerjaar door de 3e jaars studenten te assisteren.


 

 

Data:

Beoordelingen video Examens Level 2 trailerladen:  
25 september 2023

2, 9 en 16 oktober 2023

20 en 28 november 2023

6, 14 december en 22 december 2023

Praktijkdagen en praktijkexamens Level 2 Trailerladen
2 en 3 september 2023
20 en 21 januari 2024

NIEUW!
IN 2023

Aan het eind van een losse module of opleiding ontvang je een certificaat. Als je alle modules van level 2 hebt gevolgd en graag professioneel met deze lesstof aan het werk wil gaan kun je extra beoordelingen en examens aanvragen om het Diploma Trainer & Instructeur Trailerladen te behalen. Na het behalen van het diploma kun je na het eerste jaar professioneel én verzekerd aan het werk met trailerladen. ​​De volgende examens worden daarvoor afgenomen:

 • Beoordeling 1: Scriptie inleveren en begeleiding van 5 trainingspaarden incl. begeleiding van de eigenaren. Je mag altijd contact met Petra opnemen voor vragen of begeleiding wanneer je ergens tegenaan loopt tijdens deze opdrachten. kosten begeleiding: € 75,-.  

 • Examen 2 (film) Beoordeling examen over trailerladen: beoordeling van 2 studenten per dag (lesdag in Bleiswijk én online mogelijk) kosten examen: € 100,-                 

 • Examen 3. Twee dagen praktijkexamen trailerladen met div. jonge en probleempaarden op locatie.                           kosten examen: € 250,-.

 • Examen 4. Schriftelijk examen over alle lesstof van level 2 kosten beoordeling: € 75,-    

LEVEL 1 & 2

Docenten & examinatoren:
Beoordeling 1 
26 november 2023

Examen 2

25 september 2023

2, 9 en 16 oktober 2023

20 en 28 november 2023

6, 14 december en 22 december 2023

Examen 3 
20 en 21 januari 2024


Examen 4:
6 januari 2024 (van 12.00 - 14.30 uur)

 

Vandaag heb ik twee laadproblemen opgelost met jouw methode. Tijdens het werken 'ervaarde ik de geest van de meester' en dat gaf de rust! Bedankt Petra voor alles wat ik van je geleerd heb!


 

TWAN GOMMANS
DEELNEMER VAN DIV. CURSUSSEN

routebeschrijving2Moons.png

CONTACT

Bedankt voor jouw inzending

FACULTATIEF
 

bottom of page