logo.png

LESSTOF & KOSTEN LEVEL 2

NRTO_keurmerk.png

KEURMERK VOOR KWALITEIT & PROFESSIONALITEIT

LEVEL 2

Alle lesstof van het eerste leerjaar passen we toe bij de module trailerladen. Daarnaast ligt de nadruk op het motiveren, stimuleren en beïnvloeden van gedrag van paarden en op jouw ontwikkeling tot een krachtig én succesvol gedragstrainer. 

Je ontwikkelt jezelf in het trainen en positief beïnvloeden van gedrag en krijgt daarnaast inzicht in jouw eigen karakter en gedrag. Je leert om te gaan en succesvol te handelen in verschillende situaties met mens en paard.
 

Je wordt dit leerjaar ook voorbereid op het werken met jonge- en probleempaarden en maakt deel uit van het team derdejaars studenten bij hun praktijk- en examentrainingen.

Modules
6. Trailerladen in de praktijk
7. Gedrag & 
Bach-remedies

8. Gedragspatronen & intuïtie
9. Gezondheid & welzijn (deel 2)

10. Oplossen van gedragsproblemen


Extra lesdagen

13. Jonge-en probleempaarden

Assisteren van 3e jaars studenten tijdens praktijkdagen
 

Aantal lesdagen (waarvan 9 facultatief)
37 dagen

 

Studiebelasting (thuis en/of op stal)
± 1,5 uur per week

 

Prijs gehele leerjaar (inclusief toetsen & examens)
€ 3.080,-

 

Start
Zaterdag 29 januari 2022


 


 

   WAARVAN

8

FACULTATIEF
 

LEVEL 2

LESDAGEN
 

37

PROBLEEMLOOS TRAILERLADEN
IN DE PRAKTIJK

MODULE 6

Elk probleem met trailerladen is oplosbaar! In vier dagen leer je alle ins- en outs met betrekking tot het oplossen van problemen met trailerladen. Je krijgt daarnaast veel informatie over de technische gegevens van trailers (omdat ook die soms problemen kunnen veroorzaken).

Je leert alle technieken voor het trainen van paarden. Tijdens de laatste praktijkdag lossen we diverse problemen met trailerladen in de praktijk op. Na de module ben je in staat om paarden met kleine- en grote trailerlaadproblemen te trainen en hun eigenaren hiermee te begeleiden.

 

2Moons is ervan overtuigd dat de kennis uit modules 1 t/m 5 bijdraagt aan het succesvol trainen van paarden en eigenaren die problemen met trailerladen ondervinden. Om de kwaliteit van het trailerladen op de methode 2Moons zo hoog mogelijk te houden is module 6 daarom niet als losse module te boeken.

Docent

 
Studielast
5 dagen

 
Data 2022
zaterdag 29 januari

Het bestuderen en bespreken in de klas van diverse oplossingen voor problemen met trailerladen. 
Locatie: Bleiswijk én online mogelijk.

zaterdag 12 februari (e-learning)
donderdagavond 17 februari (webinar)
Het oplossen van lastige problemen met trailerladen en het motiveren van moeilijke te trainen paarden.
 
zaterdag 26 februari (e-learning)
donderdagavond 3 maart (webinar)
Het oplossen van zeer complexe problemen met betrekking tot het trailerladen en vervoer van paarden.

zaterdag 12 maart
Praktijkdag trailerladen met diverse paarden.
Locatie nader te bepalen.

zaterdag 26 november
Praktijkdag & toets loswerken en grondwerk
 
Locatie
2Moons trainingscentrum in Bleiswijk.

Bach Remedies zijn druppels gemaakt uit bloesems van bomen en struiken die een positief effect hebben op de gemoedstoestand van mens en dier. In deze module behandelen we alle 38 Bach Remedies die kunnen worden ingezet voor 38 verschillende gemoedstoestanden.

Een juiste samenstelling van verschillende Bach Remedies kunnen de gemoedstoestand en training 

van een paard positief beïnvloeden. Het klinkt misschien zweverig, maar dat is het niet! Ervaring met het werken met de remedies  leert dat de Bach Remedies wél degelijk een prettige ondersteuning kunnen zijn om de training van een paard positief te ondersteunen. In deze module leren studenten een juiste diagnose te stellen voor een ondersteunende Bach-remedie voor mens en paard.
 

Ook gaan studenten hun eigen gedragspatronen en dat van hun paard onderzoeken en gaan ze beoordelen of een Bach Remedie eventueel voor henzelf en/of voor hun paard een positieve invloed zou kunnen hebben op bepaalde processen.

Docent


Studielast
3 dagen

 
Data
zondag 30 mei
zaterdag 12 juni
zondag 13 juni

 
Locatie
2Moons trainingscentrum in Bleiswijk. Alle lesdagen zijn ook online te volgen.

PAARD & GEDRAG BEÏNVLOEDEN

MET BACH REMEDIES

MODULE 7

Wie ben jij? En wat maakt jou tot een uitzonderlijk goede trainer? Het gaat om diégene die de leadrope aan het paard vasthoudt. Dát maakt namelijk het verschil. Hoe ga jij om met problemen en/of weerstand? Ben jij in staat om, in alle omstandigheden, in jouw kracht te blijven staan en een ander te blijven te motiveren en stimuleren?

In de opleiding van 2Moons leer je om (probleem)paarden te trainen én om jezelf (nóg beter) te ontwikkelen als mens en als paardentrainer. Persoonlijke ontwikkeling is een zéér belangrijk onderdeel in de opleiding van 2Moons. Inzicht in jouw persoonlijke gedragspatronen zorgt ervoor dat je de kans krijgt om gedragspatronen die jou negatief beïnvloeden te doorbreken en om te buigen. Dus van zwakte naar positiviteit en kracht. Zo kan je, in plaats van in je valkuil terecht komen, juist gebruik maken van je innerlijke kracht en al jouw kwaliteiten. 
 

Deze lesstof wordt ondersteund met persoonlijke ervaringen en voorbeelden uit het leven én uit de praktijk van 2Moons. We maken de vergelijking naar paarden trainen en naar verschillende trainingsmethoden en we gaan aan de slag om jouw intuïtie (verder) te ontwikkelen.

Docent

 

Studielast
4 dagen

Deze module wordt gegeven in een kleine groep van max. 5/6 studenten. Inschrijven op deze losse module is mogelijk onder voorbehoud van beschikbaarheid, informeer gerust naar de mogelijkheden.
 

Data 2022
Groep 1: 18 t/m 21 juli
Groep 2: 1 t/m 4 augustus

Groep 3: 8 t/m 11 augustus

Locatie
Puttershoek (Zuid-Holland)

GEDRAGSPATRONEN
& INTUÏTIE

MODULE 8

GEZONDHEID & WELZIJN (deel 2)

MODULE 9

In twee lesdagen gaat holistisch dierenarts Chantal Rijkhoff dieper in op EHBO, gedrag, voeding en anatomie bij paarden. Petra toont met praktijkvoorbeelden aan hoe je als gedragstrainer fysiek ongemak en/of pijnklachten aan het gedrag van paarden kan herkennen.

Belangrijk bij gedragsproblemen is om te onderzoeken of een paard pijn heeft of dat angst voor pijn probleemgedrag laat zien? Wat gebeurt er tijdens de training met deze paarden? Het herkennen van- en het doortrainen van paarden die probleemgedrag vertonen op basis van een pijnherinnering (wat vaak voorkomt) komt in deze module uitgebreid aan bod.

Docenten
 
Studielast
3 dagen

 

Data
zaterdag 10 september

Petra - Herkennen van pijn en/of pijnherinnering.

zaterdag 24 september
Jarda - Osteopathie in theorie & praktijk


zaterdag 15 oktober

Chantal - diergeneeskunde, EHBO, voeding, anatomie. 
 

Locatie
2Moons trainingscentrum in Bleiswijk. Alle lesdagen zijn ook online te volgen.
 

OPLOSSEN VAN GEDRAGSPROBLEMEN

MODULE 10

Door het analyseren van gedragsproblemen (in theorie én praktijk) wordt inzicht ontwikkelt. Denk hierbij aan onder andere aan het werken met angstige paarden, dominante paarden, een leidprobleem, paard is niet aan te raken, tilt geen voetjes op, niet kunnen opstappen, etc.

2Moons analyseert praktijksituaties in het trainen en oplossen van probleemgedrag bij paarden. Voor elk probleem is een oplossing! In dit leerjaar maak je een aantal dagen deel uit van het team van een Level 3 student tijdens praktijk- en examendagen. In combinatie met module 10 vormt het de brug naar het laatste leerjaar. Daarmee wordt je voorbereid om in het examenjaar zelfstandig en veilig met diverse probleempaarden te kunnen werken. 2Moons is ervan overtuigd dat de kennis uit module 1 t/m 9 bijdraagt aan het succesvol trainen van gedragsproblemen. Module 10 is daarom niet als losse module te boeken.

Docent


 

Studielast
4 dagen


Data 2022
zaterdag 29 oktober (Bleiswijk & online)

zaterdag 12 november (e-learning)
donderdagavond 17 november (webinar) 

 

vrijdag 25 november (e-learning)
donderdagavond 1 december (webinar) 


zaterdag 10 december (Bleiswijk & online)
 

Locatie
2Moons trainingscentrum in Bleiswijk. Alle lesdagen zijn ook online te volgen.

PRAKTIJK- EN THEORIETOETS

Level 2 wordt afgesloten met het aanleveren van een opdracht op film, een werkstuk, een praktijktoets los- en grondwerk en een schriftelijke toets om jouw kennis van de lesstof van Level 2 te beoordelen.

Met behulp van alle lesstof uit Level 1 en Level 2 wordt je uitgebreid voorbereid op het laatste leerjaar van de opleiding.

Met goede beoordelingen mag je deelnemen aan de examens van Level 3. Deelname aan Level 3 zonder het doen van toetsen en examens behoort ook tot de mogelijkheid. 

Uitreiking certificaat & 2Moons Feest
13 augustus 2022

Beoordeling filmopdracht
17 en 18 oktober 2022
 

Beoordeling los-en grondwerk
26 november 2022


Schriftelijke toets over leerjaar 2022
7 januari 2023

 

LEVEL 1 & 2

 

Vandaag heb ik twee laadproblemen opgelost met jouw methode. Tijdens het werken 'ervaarde ik de geest van de meester' en dat gaf de rust! Bedankt Petra voor alles wat ik van je geleerd heb!


 

TWAN GOMMANS
DEELNEMER VAN DIV. CURSUSSEN

routebeschrijving2Moons.png

CONTACT

Bedankt voor jouw inzending

FACULTATIEF
 

9

   WAARVAN

FACULTATIEF
 

60

LESDAGEN
 

LEVEL 1 & 2