PAARD & GEDRAG

Paarden hebben vaak geen weet van ‘wat wij precies willen’ en reageren vanuit hun instinct op een situatie. Door het natuurlijk gedrag van paarden beter te begrijpen en de omgang en training aan te passen aan het leervermogen van het paard kunnen gedragsproblemen snel en structureel worden opgelost.

NATUURLIJK GEDRAG VAN HET PAARD

Een paard is een vluchtdier. Paarden leefden vroeger, en sommigen nog steeds, in kuddes en konden vrij bewegen, eten, drinken en sociaal contact maken wanneer ze maar wilden. Ze werden nooit gedwongen tot stilstaan, leefden niet in kleine ruimtes, waren nooit alleen en nooit zonder de veiligheid van de kudde.

Als een situatie niet veilig was konden ze als groep vluchten en in alle vrijheid hun instinct volgen. Nu staat een paard het grootste deel van de dag op stal en, ondanks dat, kan het paard zich niet anders gedragen dan ‘gewoon paard te zijn’. Een paard reageert vanuit zijn natuurlijke behoeften en zijn natuurlijke instinct. Het paard kan daarom gedrag laten zien zoals vluchten, vechten, bevriezen of verstarren om een onprettige en/of onveilige situatie te willen vermijden.

 

De vraag “hoe heeft 2Moons dat nu gedaan?” hebben we in de afgelopen dagen erg vaak gehoord en apetrots proberen we het iedere keer weer uit te leggen..


 

KIM HEIJSTEK
GEDRAGSTRAINING

WIL JE EEN
SUCCESVOLLE
TRAINING MET
JE PAARD?

2MOONS & GEDRAG

IN DE MEDIA

Sinds 2006 wordt 2Moons regelmatig gevraagd om mee te werken aan artikelen over paardengedrag en probleemgedrag bij paarden in bekende hippische tijdschriften.
Hier staan wat linkjes naar een aantal artikelen die meer informatie en inzicht geven over gedrag van paarden en de oplossingen en technieken volgens de Methode 2Moons®.

gepubliceerd in Hoefslag (2017)

gepubliceerd in Hoefslag (2017)

gepubliceerd in Hoefslag (2016)

gepubliceerd in Hoefslag (2016)

gepubliceerd in Hoefslag (2008)

gepubliceerd in Amazone (2007)

2Moons
Hoekeindsehof 1

2665 JZ Bleiswijk
Ons team 2Moons Top Instructeurs
verzorgt trainingen door heel Nederland

2Moons Frankrijk
Sautou Haut
47140 Ste Foy de Penne
Penne d’Agenais, 
France
 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWBRIEF

VOLG ONS 

  • LinkedIn - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle

OP SOCIALE MEDIA