LOS- EN GRONDWERK VOLGENS DE METHODE 2MOONS®

Binnenkort staat er een cursusagenda op deze website met diverse leerzame grond- en loswerk cursussen gegeven door 2Moons Top Instructeurs.

gepubliceerd in Hoefslag (2015). 
Een artikel waarin Petra ingaat op een aantal stellingen en aannames betreffende grondwerk bij paarden.

Grondwerk en loswerk op basis van duidelijke communicatie en lichaamstaal kan de relatie tussen mens & paard (nóg) beter maken.
Grondwerk, volgens de Methode 2Moons®, gaat om het leiden van paarden en om het maken van duidelijke afspraken over leiderschap. Ten opzichte van loswerken is grondwerk dus voornamelijk leidwerk. Jij geeft leiding aan het paard. Bij loswerken volgens de Methode 2Moons® gaat het met name om het leren bewust worden van jouw lichaamstaal en hoe je daarmee op afstand het paard
 kan beïnvloeden.

Voor het paard is grondwerk een goede kennismaking met wie jij bent. Jij bent in staat, door grondwerk, goed in te schatten met welk karaktertype paard je te maken hebt. Je kan, op basis van de reactie van het paard op het grondwerk, al voorspellen welk gedrag van het paard je, in de eventuele vervolgtraining, kan verwachten.

Grondwerk doe je ook om omgangsvormen met een paard af te spreken. Als het ware bied jij het paard ‘een (nieuw) contract aan’. In dat contract staat dat jij de leiding hebt over het tempo en de richting van het paard en dat jij een respectvol leider bent zodat het paard jouw persoonlijke ruimte kan accepteren. Als het paard jouw leiderschap accepteert ‘ondertekent’ hij als het ware ‘het contract’. Als jij je consequent aan de afspraken in het contract houdt, weet het paard wat hij aan je heeft en dat jij te vertrouwen bent wat de samenwerking positief zal beïnvloeden.

Maak gerust een afspraak met één van de 2Moons Top Instructeurs voor een interessante en leerzame grondwerk- en/of loswerkles bij jou op stal.

2Moons
Hoekeindsehof 1

2665 JZ Bleiswijk
Ons team 2Moons Top Instructeurs
verzorgt trainingen door heel Nederland

2Moons Frankrijk
Sautou Haut
47140 Ste Foy de Penne
Penne d’Agenais, 
France
 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWBRIEF

VOLG ONS 

  • LinkedIn - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle

OP SOCIALE MEDIA