top of page
logo.png

SUCCESVOL TRAILERLADEN

De oorzaak van een trailerlaadprobleem ligt zeker niet altijd bij de eigenaar. Maar de oplossing ligt echter altijd bij de eigenaar. Welke initiatief neem je om het probleem op te lossen? En welke manier van trainen gebruik je? Het is belangrijk dat wij mensen de verantwoording nemen en onze paarden helpen om ze te leren trailerladen. En écht, het is elk paard gewoon te leren.

JE PAARD WIL NIET IN DE TRAILER

Herken je dit? Je paard wil de trailer niet in. Je probeert het op alle mogelijke manieren en de menigte omstanders met goede raad groeit gestaag. Al snel komt er hulp van goedwillenden met lijnen, zwepen, bezems of zelfs nóg erger…

Na een hoop stress staat je paard in de trailer en lijkt het probleem opgelost. Maar... de volgende keer raakt je paard, alleen al bij het zien van een trailer bang en in paniek. Er is een negatieve associatie ontstaan en je paard is bang voor wat er komen gaat. Daar sta je dan, met een onmogelijk te laden paard. Met lieve woordjes en peentjes krijg je ‘m niet in de trailer en ook niet met duwen, trekken of boos worden.

(ON)

NATUURLIJK

Een paard is een vluchtdier. Een trailer is een heel onnatuurlijke plek voor een paard. Een trailer is klein, instabiel en opgesloten in een trailer kan een paard niet vluchten. Vanuit het instinct van het paard is het logisch dat hij weerstand heeft tegen het vervoer in een trailer. 
Paarden kunnen weigeren, steigeren, wegdraaien en in zichzelf keren voor de trailer. Ook kunnen ze de trailer in gaan en er meteen weer uit rennen en het sluiten van de stang niet accepteren. Ze kunnen zich laten vallen voor de klep of zelfs gaan liggen tijdens het rijden met de trailer.
2Moons heeft theorie- en praktijktrainingen ontwikkeld gebaseerd op de Methode 2Moons® die eigenaren van paarden handige oplossingen bieden voor het succesvol en effectief trainen van hun paard.

METHODE 2MOONS® WERKT!

De Methode 2Moons® is erop gericht om het probleem met jouw paard definitief op te lossen. We trainen het paard én daarbij begeleiden we uiteraard ook jou als eigenaar én jouw gehele team.
Als de eigenaar van het paard ons, na de cursus, nooit meer nodig heeft, dán pas hebben wij ons werk goed gedaan! En dat kan al zo zijn na het deelnemen aan een theorieavond of, wanneer je liever professionele hulp inschakelt, na een training met één van de 2Moons Top Instructeurs.

2Moons Bleiswijk: €35,- per persoon. 
Data: 8 maart, 14 april en 17 mei 2022 (19.00 tot ± 22.00 uur).

CURSUS
TRAILERLADEN

THEORIEAVOND

Een succesvolle training om je paard te leren trailerladen kan beginnen met het verkrijgen van uitgebreide kennis over en technieken voor trailerladen. We geven daarvoor cursusavonden "paardengedrag en hoe daarmee om te gaan". 

Aan de hand van diverse foto’s en filmfragmenten worden belangrijke do’s en don’ts met betrekking tot gedrag en trailerladen met paarden toegelicht. Welke technieken pas je toe in verschillende situaties? En hoe breng je rust over op een onrustig, angstig of dominant paard? Hoe kun je omgaan met jouw angst, ongeduld en/of boosheid? Hoe toon je duidelijk en vriendelijk leiderschap? En hoe leer je je paard succesvol trailerladen volgens de Methode 2Moons®?
 
Allemaal vragen (en nog véél meer) waar je tijdens deze avond antwoord op krijgt. Zo’n avond kan, bij voldoende belangstelling, ook bij jou op jouw stal worden georganiseerd.


   VOLGENDE
   CURSUSAVOND:
8 MAART

AAN DE SLAG!

TRAILERLAAD TRAINING

Paarden zijn lastig bij de trailer te beleren als ze angstig, onzeker, boos of dominant zijn. Ze kunnen onwillig, oncontroleerbaar of gevaarlijk worden.
Voor een succesvolle en professionele oplossing, kun je een afspraak maken met een 2Moons Top Instructeur voor een trailerlaadtraining die uiteraard op jouw stal plaatsvindt.

Op basis van de Methode 2Moons® trainen we jouw paard totdat het probleemloos én uit eigen keuze aan een los hangend touw met jou de trailer in loopt. Ook de trailer afsluiten en het vervoer van het paard mag geen probleem meer zijn. Het vertrouwen van het paard in de situatie is volledig hersteld en jij hebt geleerd hoe jij jouw paard ten alle tijde, en in elke situatie, probleemloos zélf kan laden. 

2MOONS &
TRAILERLADEN
IN DE MEDIA

Sinds 2004 wordt 2Moons regelmatig gevraagd om mee te werken aan artikelen over trailerladen voor bekende hippische tijdschriften.

Hier staan wat linkjes naar een aantal artikelen die meer informatie en inzicht geven over trailerladen en de oplossingen en technieken volgens de Methode 2Moons®.

gepubliceerd in Hoefslag (2015)

gepubliceerd in Hoefslag (2015)

gepubliceerd in KNHS Paard&Sport (2008)

gepubliceerd in KNHS Paard & Sport (2008)

gepubliceerd in Hoefslag (2006)

18 HANDIGE TRAILERLAAD TIPS  

TRAILERTIP 1

VERANDER
JE AANPAK

Stop met oefenen en trainen als het resultaat van een training nihil is. Als je alsmaar oefent en het resultaat van de training verbetert niet, dan leert je paard (ongewild en onbewust) juist het ongewenste gedrag aan. Door telkens hetzelfde te repeteren wordt de negatieve associatie die het paard heeft met de trailer nóg meer versterkt en leert het paard juist om NIET te laden. Verander dan je aanpak en je training.

 

Gelukkig vangt Petra de baasjes ook liefdevol op en heeft ze me steeds kunnen opbeuren.
Ze laat zien dat, ook al gaat het soms fout, alles met geduld en goed handelen toch weer op te lossen is!


 

MONIQUE DERSJANT
TRAILERLAADTRAINING

routebeschrijving2Moons.png

WIL JE EEN
SUCCESVOLLE
TRAINING MET
JE PAARD?

NEEM CONTACT
MET ONS OP EN
MAAK EEN
AFSPRAAK

bottom of page