top of page
Breukelenhof 22 april 2018-8693-005.jpg
logo.png

STUDEER GRATIS 6 DAGEN
VIA HET STAP-BUDGET

VRAAG STAP-SUBSIDIE AAN OP 3 JULI 2023

KEURMERK VOOR KWALITEIT & PROFESSIONALITEIT

NRTO_keurmerk.png

KEURMERK VOOR KWALITEIT & PROFESSIONALITEIT

MAAK OOK
GEBRUIK VAN STAP-SUBSIDIE

Met ingang van 2022 bestaat de mogelijkheid voor volwassen burgers in Nederland om een jaarlijkse subsidie te verkrijgen voor het volgen van een beroepsgerelateerde opleiding. Dit kan alleen bij erkende opleiders. Dit zijn opleiders zoals 2Moons die het keurmerk van de NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding) voeren. 

Let op: je kan pas subsidie aanvragen als je het inschrijfformulier voor de zesdaagse basisopleiding op onze website volledig hebt ingevuld en opgestuurd en je van ons een persoonlijk aanmeldformulier hebt ontvangen. Alleen met een persoonlijk aanmeldformulier van 2Moons kan je het STAP-budget voor de basisopleiding aanvragen. 

Algemene informatie 
STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie en is bedoeld om Nederlanders, met een leeftijd tussen de 18 en 67 jaar, te helpen zich te blijven ontwikkelen voor hun positie op de arbeidsmarkt. Meer informatie hierover kun je lezen op de website: https://www.stapuwv.nl/zelfregelen. Via deze website kun je bekijken of je in aanmerking komt voor de STAP-subsidie en kun je je aanvraag voor de opleiding indienen. De maximale vergoeding is € 1.000,- per jaar. 

 

Let op: gebruik de juiste website
Er zijn nogal wat commerciële websites die inspelen op de ontwikkelingen rondom de STAP-subsidie, zoals bijvoorbeeld Stap-budget.nl. Deze website heeft niets met het UWV of DUO te maken en hier kun je je dus ook niet officieel inschrijven. 2Moons staat daar ook niet tussen. Ga dus altijd rechtstreeks naar de officiële website van het UWV: https://www.stapuwv.nl/zelfregelen

Eerst komende mogelijkheid tot aanvraag STAP-budget
3 juli 2023 om 10.00 uur
 

Vergoeding per jaar
1.000,- euro


Aanvraag STAP budget
Éénmaal per jaar is het mogelijk om het STAP budget toegekend te krijgen.

 

Data voor de volgende aanvragen

1 mei 2023

3 juli 2023

1 september 2023

1 november 2023

AANVRAGEN
STAP BUDGET

Elke twee maanden start het UWV een nieuwe inschrijfperiode met een gevulde subsidiepot. Als het budget voor de lopende periode op is, kun je geen subsidie meer aanvragen maar moet je wachten tot het budget in de nieuwe periode open gaat. Gezien de enorme belangstelling voor de STAP-subsidie is noodzakelijk om je aanvraag direct te doen zodra de nieuwe inschrijfperiode opengaat: dus 3 juli om 10.00 uur. 

AANVRAGEN STAP-SUBSIDIE
1. klik op: https://www.stapuwv.nl/zelfregelen
en klik op ‘vraag stapbudget aan.’ 

 

2. Log in met je persoonlijke DIGID.

Nadat je bent ingelogd:
 

3. Persoonlijke gegevens

- Controleer je persoonlijke gegevens. Hier kan je desgewenst je postadres aanpassen.
 

4. Voeg scholingsactiviteit toe

a. Upload het aanmeldformulier dat je van ons hebt ontvangen. 

b. Vul je studentnummer in (staat op het aanmeldformulier). 

c. Zoek de opleiding via de blauwe zoekknop: vul in het zoekvak opleider ‘2Moons’ in, druk op enter en dan zie je een aantal opleidingen waaronder: Basisopleiding 1 Paard & Gedrag.

d. Selecteer deze opleiding of een andere opleiding van 2Moons.

e. Klik rechtsonder op ‘kies activiteit’ en klik vervolgens op ‘volgende’.

f. In het volgende scherm zie je alles samengevat en pas je niets aan en klik je op de knop ‘volgende’.

 

5. Huidige situatie

Beantwoord de vragen over jouw situatie. Beantwoord de vraag of de opleiding meerderjarig is met ‘nee’.  Klik op de knop ‘volgende’ en dan kom je op:

 

6. Overzicht aanvraag

Hier zie je het totaaloverzicht van je subsidieaanvraag. Klik op ‘volgende’.


7. De laatste pagina vink je tweemaal aan:
akkoord met de voorwaarden en dat je de aanvraag naar waarheid hebt ingevuld. Na het aanvinken kan je rechtsonder op de groene knop ‘versturen’ klikken en dan is je aanvraag verzonden. 
Doe dit zoals al eerder gezegd op 3 juli om 10.00 uur . 

STAP-BUDGET
TOEGEKEND?

Van het UWV ontvang je binnen vier weken bericht of de subsidie is toegekend. Het subsidiebedrag wordt na toekenning aan de opleider, dus aan 2Moons, overgemaakt en wordt vervolgens door ons in mindering gebracht op jouw studiegeld. Zo is het mogelijk om de 6-daagse basisopleiding gratis volgen of om € 1.000,- korting te krijgen op de overige opleidingen van 2Moons. 

Is je subsidie niet toegewezen? Balen! Uiteraard is er geen verdere verplichting en halen wij je indien gewenst van de lijst. Uiteraard kun je je ook weer voor een volgende ronde inschrijven, want op 1 september 2023 komt er weer STAP budget beschikbaar. Tegen die tijd zullen de data van de basisopleiding in oktober/november op de website staan.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust via: 06-51111522 of stuur ons een e-mail: administratie@2moons.nl

Heb je zin in de basisopleiding en wil je deze met STAP-subsidie volgen? De allereerste actie die je dan nu kan doen is je inschrijven op de zesdaagse basisopleiding.

 

Ik kan niet omschrijven hoe dankbaar en blij ik ben. Tranen van geluk zijn rijkelijk gevloeid. Petra, echt ontzettend bedankt aan jou en je studenten. Zonder jullie inzet was dit nooit gelukt.


 

AMANDA VAN DER VEER
DEELNEMER PRAKTIJKDAGEN OPLEIDING

routebeschrijving2Moons.png
bottom of page